Βάσεις 2011: με 4,62 μπήκε στο Πολυτεχνείο! Αντιδράσεις

Αλγηνή εντύπωση προκαλούν οι Βάσεις 2011. Όλες οι λεπτομέρειες του σκανδάλου σε Ιατρική, Πολυτεχνείο και ο εμπαιγμός του Υπουργείου.

Με αφορμή την ανακοίνωση των στατιστικών των Βάσεων 2011, αποκαλύφθηκαν και τα απίστευτα στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011 με το νέο σύστημα του υπουργείου Παιδείας που αντικατέστησε το θεσμό των μετεγγραφών και μας χάρισε άπειρες στιγμές γέλοιου και κλάματος.

Ειδικότερα, στο τμήμα Φιλολογίας, μπαίνει φέτος υποψήφιος της κατηγορίας πολυτέκνων με βαθμό 2,04 ενώ την ίδια στιγμή η βάση στο τμήμα για την πλειονότητα των υποψηφίων είναι 17,55.

Στους αρχιτέκτονες του ΕΜΠ πάλι, που έχει βάση 18,95, μπαίνει υποψήφιος της κατηγορίας πολυτέκνων με 4,62. Και κάπως έτσι ο δρόμος έπεσε και το σπίτι το πήρε ο σεισμός.

Τα παραδείγματα που δείχνουν τα κενά του νέου συστήματος πολλά, με παιδιά με υψηλότατη βαθμολογία να έχουν μείνει έξω από σχολές για λίγα μόνο μόρια την ώρα που άλλοι αδιάβαστοι και χωρίς να αξίζουν ούτε το απολυτήριο λυκείου μπαίνουν με βαθμολογία κάτω του 5 και όλα αυτά επειδή είναι μέλη τρίτεκνης οικογένειας.

Στους τοπογράφους του ΕΜΠ μπαίνει μέλος πολύτεκνης οικογένειας με 5,8 ενώ η γενική σειρά έχει βάση 16. Κουτσοί-στραβοί στο Πολυτεχνείο.

Άλλο παράδειγμα, η περίπτωση του Μαθηματικού Αθήνας όπου μπαίνει υποψήφιος ειδικής κατηγορίας με 3,1, ενώ η βάση της γενικής σειράς είναι 15,7.

Στους χημικούς μηχανικούς του ΕΜΠ εισάγονται φοιτητές με 9,7 τη στιγμή που η βάση της γενικής σειράς είναι 18,6. Η θέση του προέδρου του Γενικού Χημείου του Κράτους δική του.

Και ο κοινωνικός χαρακτήρας του Πανεπιστήμιου συνεχίζεται: στο τμήμα Γεωπονίας της Θεσσαλονίκης θα σπουδάσουν φοιτητές με βαθμό 2,8 και στο τμήμα Φυσικής Θεσσαλονίκης με βαθμό 5,08, στο ΜΜΕ του Παντείου μέλος πολύτεκνης οικογένειας εισήχθη με βαθμό 2,9. Δημοσιογράφος που δεν μπορεί να διαβάσει και να γράψει ελληνικά.

Και καλά όλα, αλλά και στην Ιατρική Αθήνας θα βρίσκονται στο ίδιο αμφιθέατρο φοιτητές τόσο του 19,9 όσο και του 15,6, μάλλον ο καθηγητής θα πρέπει να τα λέει λίγο πιο αργά για να τα πιάνουν όλοι.

Κάθε θέση που κόβεται για να δοθεί σε κάποιον που δεν το αξίζει είναι μια κατεστραμένη καριέρα για αυτόν που την αξίζει και πάει να τη βρει στο εξωτερικό. Πόσα μπορεί να αντέξει αυτή η παιδεία με τους πονόψυχους υπουργούς που έμπλεξε;

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

Αποτελέσματα-Βάσεις Πανελληνίων 2011 ΑΕΙ 90% και 10%

Αποτελέσματα-Βάσεις Πανελληνίων 2011 ΤΕΙ 90% και 10%

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες και τα στατιστικά για τις Βάσεις 2011.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κάνε Like στο Fimes.gr