Βάσεις 2011: με 4,62 μπήκε στο Πολυτεχνείο! Αντιδράσεις

Αλγηνή εντύπωση προκαλούν οι Βάσεις 2011. Όλες οι λεπτομέρειες του σκανδάλου σε Ιατρική, Πολυτεχνείο και ο εμπαιγμός του Υπουργείου.

Με αφορμή την ανακοίνωση των στατιστικών των Βάσεων 2011, αποκαλύφθηκαν και τα απίστευτα στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011 με το νέο σύστημα του υπουργείου Παιδείας που αντικατέστησε το θεσμό των μετεγγραφών και μας χάρισε άπειρες στιγμές γέλοιου και κλάματος.

Ειδικότερα, στο τμήμα Φιλολογίας, μπαίνει φέτος υποψήφιος της κατηγορίας πολυτέκνων με βαθμό 2,04 ενώ την ίδια στιγμή η βάση στο τμήμα για την πλειονότητα των υποψηφίων είναι 17,55.

Στους αρχιτέκτονες του ΕΜΠ πάλι, που έχει βάση 18,95, μπαίνει υποψήφιος της κατηγορίας πολυτέκνων με 4,62. Και κάπως έτσι ο δρόμος έπεσε και το σπίτι το πήρε ο σεισμός.

Τα παραδείγματα που δείχνουν τα κενά του νέου συστήματος πολλά, με παιδιά με υψηλότατη βαθμολογία να έχουν μείνει έξω από σχολές για λίγα μόνο μόρια την ώρα που άλλοι αδιάβαστοι και χωρίς να αξίζουν ούτε το απολυτήριο λυκείου μπαίνουν με βαθμολογία κάτω του 5 και όλα αυτά επειδή είναι μέλη τρίτεκνης οικογένειας.

Στους τοπογράφους του ΕΜΠ μπαίνει μέλος πολύτεκνης οικογένειας με 5,8 ενώ η γενική σειρά έχει βάση 16. Κουτσοί-στραβοί στο Πολυτεχνείο.

Άλλο παράδειγμα, η περίπτωση του Μαθηματικού Αθήνας όπου μπαίνει υποψήφιος ειδικής κατηγορίας με 3,1, ενώ η βάση της γενικής σειράς είναι 15,7.

Στους χημικούς μηχανικούς του ΕΜΠ εισάγονται φοιτητές με 9,7 τη στιγμή που η βάση της γενικής σειράς είναι 18,6. Η θέση του προέδρου του Γενικού Χημείου του Κράτους δική του.

Και ο κοινωνικός χαρακτήρας του Πανεπιστήμιου συνεχίζεται: στο τμήμα Γεωπονίας της Θεσσαλονίκης θα σπουδάσουν φοιτητές με βαθμό 2,8 και στο τμήμα Φυσικής Θεσσαλονίκης με βαθμό 5,08, στο ΜΜΕ του Παντείου μέλος πολύτεκνης οικογένειας εισήχθη με βαθμό 2,9. Δημοσιογράφος που δεν μπορεί να διαβάσει και να γράψει ελληνικά.

Και καλά όλα, αλλά και στην Ιατρική Αθήνας θα βρίσκονται στο ίδιο αμφιθέατρο φοιτητές τόσο του 19,9 όσο και του 15,6, μάλλον ο καθηγητής θα πρέπει να τα λέει λίγο πιο αργά για να τα πιάνουν όλοι.

Κάθε θέση που κόβεται για να δοθεί σε κάποιον που δεν το αξίζει είναι μια κατεστραμένη καριέρα για αυτόν που την αξίζει και πάει να τη βρει στο εξωτερικό. Πόσα μπορεί να αντέξει αυτή η παιδεία με τους πονόψυχους υπουργούς που έμπλεξε;

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

Αποτελέσματα-Βάσεις Πανελληνίων 2011 ΑΕΙ 90% και 10%

Αποτελέσματα-Βάσεις Πανελληνίων 2011 ΤΕΙ 90% και 10%

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες και τα στατιστικά για τις Βάσεις 2011.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.

19 Σχόλια

  1. ειμαι και εγω εναντιον ολων των ευπαθων ομαδων
    και το παω και λιγο παραπερα μηπως οποιος εχει πολυτεκνεια
    να πηγαινει και καταναγκαστικα εργα διοτι ειναι βαρος για τα παιδακια των πλουσιων που μεγαλωνουν μονα τους αναμεσα σε φιλλιπινεζες και πισινες
    ποια υπογγενητικοτητα και λαλακιες ο καθενας την παρτη του
    ΕΔΩ ειναι χωρα βρωμιαριδων παρτακιδων που δεν σκεφτονται οτι αυτο το ενα παιδι θα ταισει τα υπολοιπα!!!!!!!!
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ………..

  2. ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ…ΑΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!

  3. Στους τοπογράφους του ΕΜΠ μπαίνει μέλος πολύτεκνης οικογένειας με 5,8 ενώ η γενική σειρά έχει βάση 16. Κουτσοί-στραβοί στο Πολυτεχνείο.

    Αφαίρεσε σε παρακαλώ το κουτσοί στραβοί και βάλε το ορθό ” πολύτεκνοι -τρίτεκνοι , ποιός εισαι εσύ που θα αποκαλέσεις τα παιδιά μου κουτσά ή στραβά ,και σε παρακαλώ να το κάνεις αμμεσα και να σταματήσει ο εξευτελισμός της πολυτεκνικής μου ιδιότιτας δε φταίμε εμείς που το υπουργείο σκέφτηκε ετσι ! ευχαριστώ και περιμένω την διόρθωση !
    με τιμή Νικόλαος Γιαμαλής καθηγητής Δράμα

  4. vrm na apadhsw ka8ws dn nomizw oti uparxei arketh koultoura wste na piasoun topo ta legomena m…..kai pali lupamai p dn piasate tpt apo oso eipa……kai epishs to na vgaleis 18400+ dn apaitei mono diavasma alla kai roph pros ta grammata(xarisma)..opote mhn klaite p dn vgalate magales ba8mologies…opws dn klaiw kai egw p dn trexw ta 100m sta 13.5″…..vreite to xarisma sas…QQ

  5. Το 2,00 και το 5,00 δεν είναι σοβαροί βαθμοί ανθρώπων που έχουν μελετήσει, αλλά το 10 ή το 15 που υπάρχουν ως ρήτρες αρκετών βάσεων για τους πολυτέκνους είναι βαθμοί που θα μπορούσε από ένα μπλοκάρισμα της στιγμής να παρθούν κι από ένα φαβορί. Εν πάση περιπτώσει μην τρελαινόμαστε με τη βαθμοθηρία.

  6. Emena paides mou kalokatse to nomaki… Epiana iatrikh iwanninwn kai erxomai athina..yay?? Kaneis den me evale sth sxolh kai den zhthsa apo kanenan na erthw athina,mia xara tha pernousa kai sta panemorfa giannena alla efwson uphrxe h nomo8slesia fusika kai thn ekmetalleutika.oso gia tous upoloipous pou h nomothesia tous evale sth sxolh to thewrw ontws adiko alla den me poluxalaei kiolas …sthn telikh den steroun thn thesh apo kanenan.. Stous upoloipous kalo vrazmo (sto zoumi sas) kai kalh roumania/bratislava/tyranna 8a euxh8w

  7. δεν νοιαζεται αλλα δεν κανουμε τιποτα να το αλλαξουμε..
    εγω εγραψα 17800 και ηθελα αποκλειστικα ιατρικη…δεν μπηκα και παω σε ενα απο αυτα τα πανεπιστημια των οπως ειπε ο κυριος πριν(χωρις παρεξηγηση) και δεν ειμαι ο μονος που το κανει και εγραψε πανω απο 15.6….
    αδικια η οχι δεν γινεται να ερχεται ο αλλος και να σου λεει οτι ειμαστε το ιδιο επειδη εγω 3-4-5 αδερφια..και εγω ενα και μια γατα να παω κτηνιατρικη?

  8. σε ενα συστημα το οποιο δεν νοιαζεται για τα βασικα , ολο αυτο ειναι ενα φυσικο αποτελεσμα…

  9. η λεξη απαραδεκτο δεν νομιζω οτι ειναι ικανη να χαρακτηρισει ολο αυτο που εγινε με τις ειδικες κατηγοριες. ειμαστε και εμεις 5 παιδια στην οικογενεια, εγω το τριτο στη σειρα και δεν ανηκα ουτε στους πολυτεκνους ουτε στους τριτεκνους. να φανταστειτε οτι εστειλα μηνυμα στο υπουργειο και αρχικα μου απαντησαν οτι ανηκω στους τριτεκνους. μια μερα πριν στειλω το μηχανογραφικο μου ελεγξα παλι το mail μου και μ εστειλαν νεο μηνυμα στο οποιο μου ελεγαν οτι εγινε μια τροποποιηση φετος σχετικα με τα κριτηρια ταξινομησης σε καποια ειδικη κατηγορια και οτι οχι μονο δεν ανηκα σε καμια αλλα αν εστελνα στο μηχανογραφικο μου οτι ανηκω στους τριτεκνους θα αποκλιζομουν απο τισ πανελλαδικες για 2 χρονια! απο τη μια μερια ειναι πολυ αδικο να μην ανηκω σε καμια κατηγορια, οσο εγω τοσο και αλλα παιδια σε παρομοιες καταστασεις. απο την αλλη μερια επισης αδικο ειναι παιδια π.χ με 2,04 να μπαινουν καπου με 17+! ειναι που ειναι αναξιοπιστα τα ελληνικα πανεπιστημια και γενικα το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα (γιατι εδω που τα λεμε δεν εχει το ιδιο κυρος να πει καποιος οτι σπουδασε στην αγγλια και το ιδιο να πει οτι σπουδασε στην ελλαδα…)ποσο ακομα περισσοτερο θα γινει; ενταξει πρεπει να υπαρχει και ενα οριο. δηλαδη εγω με 15,980 που θα περνουσα;ιατρικη; η αληθεια ειναι οτι κατι τετοιο θα ηταν αδικια και δεν θα το ηθελα ουτε για τον εαυτο μου. γιατι καποια παιδια διαβασαν πολυ περισσοτερο απο εμενα…. επιεικως(μα πολυ επιεικως) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

  10. Να πείσεις τους βολεμένους να ξεβολευτούν δε γίνεται, δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε.
    Όποιος πάντως θέλει να στείλει το παιδί του στο γιατρό του 15, στο φιλόλογο του 7 και να χτίσει το σπίτι του με τον αρχιτέκτονα του 3 ας το κάνει, γιατί όλοι αυτοί πτυχίο θα πάρουν, θα γραφτούν στη δαπ, στην πασπ, θα αντιγράψουν κάπως θα τα κουτσοβολέψουν να πάρουν το 5.
    Για τον από πάνω φίλο, καλό αυτό που είπες για το χωριό σου, αλλά μήπως μόνο σε αυτή τη χώρα πιστεύουμε ότι “Όλοι πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στο πανεπιστήμιο”;;;
    Μπορεί να είναι αδύνατο για μια φτωχή οικογένεια να σπουδάσει το παιδί της σε άλλη πόλη, τότε ας έστρωνε τον απαυτό του κάτω να διαβάσει, να περνούσε, δεν μπορεί να απαιτείς να σπουδάσεις, ό,τι θέλεις όπου το θέλεις και χωρίς καμία προσωπική προσπάθεια.
    Τα φτωχά παιδιά σε όλα τα μέρη του κόσμου μπορούν να περάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια, ΑΜΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ. Γιατί να μπεις στο ελληνικό Πανεπιστήμιο με 8.994 ? Το Χάρβαρντ, το Γειλ, η Σορβόννη, το ΜΙΤ θα σε έπαιρναν ? Και εκεί σπουδάζουν φτωχά παιδιά που διάβασαν, φτωχά παιδιά που δε διάβασαν δε σπουδάζουν.
    Φαντάζομαι πόσο θα χάρηκες όταν είπε το πασοκ ότι κόβει το όριο του 10 για είσοδο στο πανεπιστήμιο….Ας έχεις όμως τουλάχιστον λίγη τσίπα πάνω σου όταν δημοσιεύεις τη βαθμολογία σου και είναι ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ, μας μοστράρεις και ως δίκαιο ότι πέρασες πανεπιστήμιο…κανονικά την τάξη έπρεπε να επαναλάβεις….

  11. Γεια σας,
    Διαβασα κατατυχη αυτο το αρθρο και τα σχολια σας και ειλικρινα παραξενευτικα.Πρωτον συμφωνω με τον φιλο αδιαβαστος,εχει δικαιο διοτι ΚΑΝΕΝΑΣ πολυτεκνος δεν πηρε την θεση καποιου αλλου παιδιου για τον λογο οτι ειχαμε επιπλεον θεσεις.Ξεχασα να αναφερω πως ειμαι παιδι πολυτεκνης οικογενειας(3 παιδια ομως ο πατερας μου απεβιωσε πριν 3 χρονια) και ετσι μπηκα με 8.994 στην Γεωπονια Θεσσαλονικης.Αμα δεν παιρνουσα στην Θεσσαλονικη θα εμενα εκτος απο καθε αλλη σχολη γιατι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να σπουδασω αλλου!!!Επιπλεον πραγματικα πιστευα πως μονο στο χωριο μου υπαρχει αυτο,τα παιδια που δεν τα πανε καλα στις πανελληνιες δεν εχουν καθολου μυαλο,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!Εχω και αλλα να πω αλλα πιστευω πως θα χασω τον χρονο μου με τις απαντησεις που θα δωσετε,παντως ευχαριστω για τον χρονο σας

  12. * anageromai sthn e3hs frash:”kai kala ola,alla k sthn iatrikh a8hnwn 8a briskontai sto idio amfi8eatro foithtes toso tou 19,9 oso kai tou 15,6.mallon o ka8hghths 8a prepei na ta leei pio arga gia na a pianoun oloi” egine kapoio la8os k den perasthke st prohgoumeno mou sxolio

  13. esternizomai apoluta th megalh adikia eis baros upopshfiwn pou gia liga pi8anon moria dn mphkan se upshlovathmes sxoles ths areskeias tous k tis 8eseis katelavan upopshfioi me ba8mous e3airetika xamhlous,8elw omws na sta8w sth sugekrimenh frash tou ar8rou, 8elontas na tonisw oti kaneis den mporei na uponomeuei to iq kanenos poso mallon kapoiou me va8mo 15,6…nta3ei den einai kai 5!prepei apla na diaxwrisoume kapoia pragmata oi vaseis ka8orizontai sumfwna me th zhthsh to opoio shmainei oti kapoios me 15 px profanws k diabaze ligotero apo ekeinon me 19 auto omws den shmainei oti den mporei na parakolou8hsei k na antape3el8ei me tous idious ru8mous stn iatrikh a8hnwn.prokeitai gai sxolh ths areskeias tou efoson thn dhlwse st mhxanografiko tou ara o zhlos k h ore3h ton ka8istoun isa3io twn sumfoithtwn tou.ligh megaluterh prosoxh sth syggrafh kai metafora prosopikwn apopsewn apo meros tou suntakth tu ar8rou

  14. To ti ginetai sta panepistimia tis roumanias kai tis voulgarias afora ta antistoixa ypourgeia paideias kai dn exei KAMIA sxesi me ta ellinika panepistimia.
    To oti einai 300 dn leei kati…kai o Leonidas tosous eixe mazi tou. Kai ontos pairnoun tis theseis kapoiou afou kathe xrono to ypourgeio kanei perikopes theseon sti geniki seira !!!!!! Kai dn einai mono auta ta paidia…einai athlites, mesogeiaki anaimia, dyslexia, ena karo arrosties, paidia omogenon, diplomaton, kyprioi kai OLOI autoi vriskoun mia thesi na tous perimenei me kati vathmous pou mono epoitides mporeis na piaseis…pistikes tora filarako ??????

  15. kalhspera magkes…diavasa ta legomena sas kai axizei na ginei mia sovarh kata8esh apopshs….arxika..eimai poluteknos(4paidia) omws epeidh einai pl megala ta adelfia m xaraxthrizomai ws diteknos gia ta koinwnika krhthria….evgala 18.532 moria sthn 8etikh kai katafera na mpw iatrikh krhths….omologw na pw oti kai emena me exeplhxe to gegonos oti me 5.000 kai 7.000 kapoios mpainei se AEI…..omws dn prepei na xexname oti:
    1)ta paidia avta einai polu liga nomizw sto sulono dn xepernoun ta 300 paidia
    2)dn phran thn 8esh kanenos..kai xanalew KANENOS..ka8ws me ta krhthria tous elavan epipleon 8eseis sthn ekastote sxolh
    3)Telos…oso anafora thn axia tou panepisthmiou….POU fenete h axia tou ellhnikou panepisthmiou otan epitrepei se paidia “fouskes” na agorazoun ptuxia(giatrou ktlp) se balkanika krath opws roumania?
    etsi pistevw oti ta 2-19 paidia p mphkan se ka8e sxolh me xamhlo va8mo dn mporoun na meiwsoun to epipedo tou ma8hmatos..kai krima p s ena dhmokratiko kratos dn uparxei kapoios gia na to pei avto…..evxaristw gia ton xrono sas…

  16. Προτείνω στην υπουργό να βαζει πολυτεκνους και τριτεκνους στην τριτοβαθμια εκπαιδευση χωρις εξετασεις. Ετσι θα εχει διπλο οφελος και θα παρει ολα τα σταυρουδακια των εν λογω ομαδων και δεν θα γινουν ρεζιλι τα παιδια με τετοιες βαθμολογιες

  17. Βασικά είναι απαράδεκτα τα κριτήρια πολυτεκνείας γενικά, για διορισμό στο δημόσιο, μεταθέσεις στο στρατό και ακόμα χειρότερα για μεταγγραφές στο πανεπιστήμιο, πόσο μάλλον για απευθείας είσοδο σε σχολή !!!!

    Άμα ήθελε το κράτος θα μπορούσε αλλιώς να βοηθήσει τους πολύτεκνους, με κάποιο χρηματικό βοήθημα ίσως να σπουδάσουν σε όποια σχολή και σε όποια πόλη πέρασαν….τα υπόλοιπα κάνουν το πανεπιστήμιο…ΙΚΑ

  18. Δεν ειναι ομως ολες οι περιπτωσεις ετσι..Ειμαι παιδι πολυτεκνης οικογενειας με 5 παιδια και ζω στη Πατρα.Εχω 2 αδελφια στη Νομικη Θεσσαλονικης και φετος συγκεντρωσα 17802 μορια.Επιθυμουσα την Νομικη και γω αλλα κανενα απο τα κριτηρια πολυτεκνειας ή με αδελφο σε αλλη πολη δεν εκανε τιποτα.Δεν μπορουσα να δηλωσω καμια αλλη σχολη εκτος απο αυτες που βρισκονται στην περιφερεια μου και τελικα περασα στην γενικη σειρα Παιδαγωγικο Θεσσαλονικης ενω μολις για 80 μορια δεν μπηκα στην Νομικη Κομοτηνης ενω αλλοι με 17400 μπηκαν.Επισης πολυτεκνοι στην Αθηνα με 14500 μπηκαν στη Νομικη!!Η κατασταση ειναι το λιγοτερο απαραδεκτη.Δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον ατομα με 17800 μορια να μην σπουδασουν σε σχολες που δεχονται ατομα της ιδιας κατηγοριας με 14500 μορια!Η βαση επεσε 4000 για αλλους ενω για παιδια με διαφορα μολις 80 μορια δεν γινεται τιποτα…Καταφορη αδικια.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines