Φήμες για χρεοκοπία Ελλάδας, νέα μέτρα. Βουλιάζει το ευρώ

Δημοσιεύματα και emails για επικείμενη χρεοκοπία Ελλάδας βουλιάζουν το ευρώ. Έκτακτα νέα μέτρα αναγγέλει ο Βενιζέλος.

Σε χαμηλό ρεκόρ εξαμήνου το κοινό ευρωπαικό νόμισμα που στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου διαπραγματεύεται μόλις στα 1,365.

Εκτός από το όργιο φημών για χρεοκοπία της Ελλάδας, την κατάσταση επιδείνωσε και η αιφνιδιαστική παραίτηση του Γ.Σταρκ από την ΕΚΤ, λόγω των διαφωνιών του για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Την κατάσταση αυτή τρέχουν να εκμεταλλευτούν μεγαλοεπενδυτές που μυρίστηκαν κέρδος. Ένας από αυτούς είναι και ο Jim Rogers που θεωρεί: “ευκαιρία η χρεοκοπία της Ελλάδας, για να αγοράσουμε ευρώ”.

Ο ίδιος θεωρεί πως μετά την Ελλάδα ακολουθούν Ιταλία, Ισπανία και Ιρλανδία. “Αν κάτι τέτοιο συμβεί το ευρώ θα υποτιμηθεί αρκετά. Θα είναι ευκαιρία, λοιπόν να αγοράσουμε το ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς ύστερα από αυτή την καταστροφή η Ευρώπη θα επιχειρήσει μια σημαντική και δυναμική ανοδική αντίδραση.Το μεσοδιάστημα θα είναι δύσκολο.Φίλε μου, αν κάτι τέτοιο συμβεί, αγόρασε όσα πιο πολλά ευρώ μπορείς”.

Την ίδια ώρα εκτάκτως συνεδριάζει η ελληνική κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη ηια νέα μέτρα. Διαρροές για μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία ακινήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συνενοήθηκε με τον Πρωθυπουργό για να εξαγγείλει το νέο πακέτο. Οι πρωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μέτρα περίπου 1,7 δις ευρώ

Κρίσιμες οι ανακοινώσεις Βενιζέλου με ορατό το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί άμεσα ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου. Οι πιέσεις προς τη χώρα μας είναι ισχυρές από την τρόικα και το διακύβευμα είναι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών γίνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως στο περιθώριο της ΔΕΘ, σε βαρύ κλίμα.

Πόλεμος στη Θεσσαλονίκη, δείτε τα επεισόδια στη ΔΕΘ 2011 και το όργιο φημών οτι η Ελλάδα χρεοκοπεί άμεσα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.