Κατασχέσεις περιουσιών για το τέλος ακινήτων

Οδοστρωτήρας η κυβέρνηση. Όποιος δεν πληρώσει το νέο τέλος για τα ακίνητα κινδυνεύει με κατάσχεση περιουσίας.

Πέρα από το δυσβάστακτο χαράτσι με το ειδικό τέλος στα ακίνητα, η κυβέρνηση με την τροπολογία της που κατέθεσε προχωράει ένα βήμα περισσότερο, που δείχνει από τη μία την αγωνία της για είσπραξη χρημάτων, αλλά από την άλλη δείχνει ότι δε θα σταματήσει ακόμα και μπροστά σε εξαθλιωμένους πολίτες.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, όποιος δεν πληρώσει το τέλος ακινήτων πέρα του ότι θα του κοπεί το ρεύμα, το χρέος αυτό θα μεταβιβάζεται στην εφορία. Αυτομάτως, αυτό σημαίνει πως εν συνεχεία το κράτος για να εισπράξει αυτά που υποτίθεται ότι του οφείλονται, μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Στην ουσία δεν αποκλείεται κάποιος που δεν θα πληρώσει το τέλος στα ακίνητα, να χάσει κάποιο περιουσιακό του στοιχείο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την τροπολογία χιλιάδες άνεργοι τελικά θα πληρώσουν το δυσβάσταχτο χαράτσι της έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μην τους εξαιρέσει από τους υψηλούς συντελεστές προσδιορισμού του νέου φόρου για δύο χρόνια.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ ή απολύθηκαν τους τελευταίους μήνες θα υποχρεωθούν όχι μόνο να το πληρώσουν, αλλά να καταβάλλουν ουσιαστικά το ίδιο ποσό που θα καταβάλει και ένας πολίτης με υψηλά εισοδήματα.

Για άλλη μία φορά με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση έδειξε την ανοργανωσιά της, καθώς στο βωμό των περισσότερων εσόδων, δεν βάζει σε κανέναν εξαίρεση και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια ακόμα και τους άνεργους ανθρώπους στην απόλυτη εξαθλίωση.

Οι κατηγορίες που θα καταβάλλουν μειωμένη εισφορά (0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) είναι αρκετά περιορισμένες καθώς τα κριτήρια είναι εξαιρετικά αυστηρά.

Διαβάστε ποιοι θα πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.