Ο Παπανδρέου ακύρωσε ταξίδι στις ΗΠΑ: εκλογές

Τι σημαίνει η ακύρωση του ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ; Τι του είπε ο Βενιζέλος για τη κατασταση στην οικονομία; Φήμες για πρόωρες εκλογές.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, αφού μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στη Πολωνία, φαίνεται ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει γίνει πολύ βαρύ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ματαίωσε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ε. Βενιζέλο, ο οποίος του μετέφερε το κλίμα που συνάντησε και του συνέστησε να ακυρώσει το ταξίδι, προκειμένου ο χειρισμός με τη Τρόικα να είναι άμεσος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, προκαλεί έντονη ανησυχία στην Αθήνα η πολιτική κατάσταση στη Γερμανία, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός κλυδωνίζεται από έριδες στον απόηχο των αλλεπάλληλων κάκιστων αποτελεσμάτων στις τοπικές εκλογές.

Το τελευταίο επεισόδιο έχει να κάνει με τις δηλώσεις Σόιμπλε στη κυριακάτικη Μπιλντ, ο οποίος ασκεί φαρμακερή κριτική στον υπουργό Οικονομίας και Αντικαγκελάριο Ρέσλερ για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η κόντρα αυτή προβληματίζει την ελληνική πλευρά καθώς εκτιμάται ότι η πολιτική αστάθεια στη Γερμανία ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και στη χώρα μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι και η 6η δόση βρίσκεται στον αέρα και η επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή στο βάθος υποκρύπτει εκλογές. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να μετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους ομολόγους του, αλλά θα συντονίσει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και τον ενημέρωσε ότι πρόκειται να κάνει διάγγελμα ίσως και απόψε.

Μάλιστα ήταν τέτοια η αλλαγή σχεδίων που ο Πρωθυπουργός δεν προσγειώθηκε καν στο Λονδίνο (όπου πήγαινε για να επισκεφθεί τον γιό του που σπουδάζει εκεί) αλλά επέστρεψε εσπευσμένα για Αθήνα. Οι περισσότεροι συνεργάτες του Πρωθυπουργού δήλωναν άγνοια αρχικά και αιφνιδιασμένοι.

«Η συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, το θέμα είναι να σώσουμε τη χώρα και να μην πάμε στα βράχια» έλεγαν χαρακτηριστικά. Η αιφνίδια ματαίωση του 6ήμερου σημαντικού ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, συναγερμό στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε πότε θα γίνουν οι πρόωρες εκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.