Αιμίλιος Λιάτσος: “Γιατί έφυγα από το Star”

Γιατί έφυγε ο Αιμίλιος Λιάτσος από το Star; Όλη η αλήθεια για την αποχώρησή του. Τι λέει για Μενεγάκη και τα πρωινά;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αιμίλιος Λιάτσος μιλάει για όλους και για όλα και αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν στο “διαζύγιό” του με το Star.

O Αιμίλιος Λιάτσος αποκαλύπτει: “Έχω μια παράλληλη δραστηριότητα, την εφημερίδα μου Παρασκευή+13, η οποία φέτος μπαίνει στον όγδοο χρόνο έκδοσής της και αυτό είναι τεράστια επιτυχία για του χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Ως εκ τούτου, επειδή η εφημερίδα μου δεν είναι τα “νέα της ανθοκομικής”, αλλά είναι αιχμηρή, αποκαλύπτική, επιθετική και πικρή εφημερίδα, που δεν κάνει δημόσιες σχέσεις, ο ρόλος μας στο περίπτερο δεν είναι να χαϊδεύουμε την οποιαδήποτε ηγεσία, αλλά να ενοχλούμε και να αποκαλύπτουμε”.

Και συνεχίζει: “Δεν μπορώ να κρύψω ότι τα τελευταία δύο τρία χρόνια είχα τεράστιο συνειδησιακό πρόβλημα με τις δύο ιδιότητές μου. Δηλαδή, ήμουν το πρόσωπο που εκφωνούσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να ήμουν πολύ προσεκτικός στο δημόσιο βίο μου, να μην προκαλώ με τις δηλώσεις μου, γιατί εκφράζω ένα ολόκληρο κανάλι. Έπρεπε συγχρόνως όμως να υπηρετώ άψογα το ρόλο μου στην εφημερίδα. Λαμβάνοντας, λοιπόν, όλα αυτά υπόψη, αλλά και το ότι οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και το κλίμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την Ελλάδα, είχα αποφασίσει μέσα μου και το συζήτησα με τα στελέχη του καναλιού πως φέτος θα ήταν η τελευταία μου χρονιά στο κεντρικό δελτίο του Star, παρόλο που είχα συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2012″.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος αποκαλύπτει ακόμα πως “εγώ πρότεινα τη διακοπή της συνεργασίας μου με το Star. Έχοντας κατασταλάξει πια ότι τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθώ σοβαρά με τη δική μου εταιρεία και επειδή το συμβόλαιό μου έληγε σε ενάμιση χρόνο, αποφάσισα να προτείνω ο ίδιος να διακόψουμε τη συνεργασία μας. Όσο περνάει ο καιρός, η εφημερίδα γίνεται όλο και πιο αιχμηρή και πιθανώς να δημιουργόυσε μερικές παρενέργειες και στεναχώριες σε ανθρώπου που σέβομαι, εκτιμώ και αγαπώ. Δεν θα μπορούσα όμως ποτέ να χαλαρώσω την προσπάθειά μου στην εφημερίδα, και, από την άλλη, να έπρεπε να είμαι και στο δελτίο. Όσο περνούσε ο καιρός, καταλάβαινα ότι αυτό ήταν ασυμβίβαστο”.

Όσον αφορά τις χρηματικές απολαβές του και το αν έπαιξαν ρόλο στην αποχώρησή του, ο Αιμίλιος Λιάτσος λέει: “Τους τελευταίους εννέα μήνες είχα δύο μεγάλες μειώσεις που στο σύνολό τους ήταν γύρω στο 40%. Ωστόσο, έβγαλα χρήματα στα τόσα χρόνια πορείας μου στην τηλεόραση και ευγνωμονώ το κανάλι για τις οικονομικές μου απολαβές, αλλά δεν ήταν αυτός ο κύριος λόγος της αποχώρησης μου”.

Τι είπε ο γνωστός δημοσιογράφος για την Ελένη Μενεγάκη και το πρωιν;o πρόγραμμα του ANT1: “Δεν περίμενα την επιτύχια της Χρηστίδου και του Φερεντίνου. Kαι τα δύο πρωινά πάνε καλά. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ότι η Ελένη πήγε μεσημέρι. Ήταν καταπληκτική η ιδέα να πάει η Μενεγάκη στη μεσημεριανή ζώνη. Η Ελένη μπορεί να μην είναι 18άρα, όμως είναι πολύ όμορφο που τη γουστάρουν οι πιτσιρικάδες”.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος δήλωσε πως θα ξαναγύρναγε στο Star. Χαρακτηριστικά είπε: “Μπορεί σε λίγους μήνες να μου πουν ότι με θέλουν πίσω. Πότε δεν ξέρεις τι γίνεται”.

Διαβάστε γιατί έφυγε η Σίσσυ Χρηστίδου από τον Alpha.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.