“Άθεος σχιζοφρενής ο Παπανδρέου”, λέει πρώην σύζυγος

Αποκαλύψεις σοκ της Εύας Zησιμίδου, πρώην συζύγου του Γ. Παπανδρέου, για τον άνθρωπο που μας κυβερνά. Αποκαλύπτει πως είναι «ψυχάκιας, αναίσθητος, άθεος και σχιζοφρενής», σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1988.

Η Εύα Ζησιμίδου, λίγα χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον σημερινό πρωθυπουργό, εξομολογήθηκε τα όσα έζησε στο πλευρό του στον παλιό του συνεργάτη Δήμο Μπότσαρη, ο οποίος τα χρησιμοποίησε στο βιβλίο του, με τίτλο: «Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτει», ένας τίτλος που από μόνος του λέει πολλά για το περιεχόμενό του.

Σας παραθέτουμε αυτούσια κομμάτια του βιβλίου για να κατανοήσετε μόνοι σας, όσοι τελοσπάντων αντέχετε… Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βιβλίο, το τελευταίο διάστημα, ως δια μαγείας, έχει εξαφανιστεί από όλα τα ράφια των βιβλιοπωλείων…

«Ο Γιώργος γνώρισε την Εύα στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν, αλλά κράτησε κρυφό το γάμο τους! Όχι μόνο από τον πατέρα του, αλλά και από τη μητέρα του. Δεν τόλμησε ούτε σ’ αυτήν να το πει. Η Εύα βοήθησε αποτελεσματικά τον Γιώργο στις σπουδές του. Και στο τέλος, η Εύα ήταν εκείνη που έγραψε την πανεπιστημιακή διατριβή, με την οποία ο Γιωργάκης Παπανδρέου πήρε το περιπόθητο “χαρτί”. Ύστερα το νέο ζευγάρι αποφάσισε να έλθει και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ήταν για την Εύα μεγάλη θυσία, γιατί ήδη της είχε προσφερθεί μια θαυμάσια σταδιοδρομία στη Γενεύη. Ο Γιώργος όμως επέμενε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Ήθελε να κάνει πολιτική καριέρα βασιζόμενος στον πατέρα του.

Εδώ όμως ήταν Ελλάδα, και καθώς το νεαρό ζευγάρι άρχιζε σιγά-σιγά να αποκτά τον δικό του κύκλο, ανέκυπτε εκ των πραγμάτων η ανάγκη να γίνει και θρησκευτικός γάμος, αφού στη χώρα μας δεν είχε ακόμα νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος και οι πολιτικοί γάμοι Ελλήνων που είχαν τελεσθεί στο εξωτερικό εθεωρούντο ανυπόστατοι, δηλαδή σαν να μην είχαν γίνει ποτέ. Αυτό δημιουργούσε ψυχολογικό πρόβλημα για την Εύα, πολύ περισσότερο όταν σκεπτόταν ότι θα γινόταν και μητέρα και ήξερε ότι το παιδί τους δεν θα μπορούσε να δηλωθεί ως γνήσιο στα ελληνικά ληξιαρχεία. Έθεσε, λοιπόν, στον Γιώργο ζήτημα θρησκευτικού γάμου. Και τότε βρέθηκε μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη: ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσε ορθά-κοφτά ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχε σκοπό να κάνει θρησκευτικό γάμο γιατί, όπως της είπε, ήταν εκ πεποιθήσεως άθεος! Η πλήρης αθεΐα του Γιώργου δεν ήταν μια απλή αδιαφορία ενός νέου ανθρώπου απέναντι στη θρησκεία και τις τελετουργίες της, όπως είχε υποθέσει στην αρχή η Εύα. Ήταν μια σκληρή πεποίθηση, ζυμωμένη μέσα σ’ ένα περιβάλλον άκρατου ατομισμού. “Δεν υπάρχει αγάπη σ’ αυτή την οικογένεια”, μου είπε σε κάποια στιγμή η Εύα Παπανδρέου. “Δεν υπάρχουν αισθήματα. Υπάρχει μόνο το συμφέρον του καθενός”.

Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1985 ο Γιώργος παρουσιάστηκε απέναντι στην Εύα Ζησιμίδου αποφασισμένος πια για οριστική ρήξη και διάλυση του γάμου τους. Επικρατούσε και πάλι κλίμα γενικής ευφορίας στο Καστρί και η Εύα έβλεπε τον άντρα της ακόμα πιο ψυχρό και αλαζονικό στις μεταξύ τους σχέσεις. Αλλά και η Εύα δεν ήταν διατεθειμένη να δέχεται αδιαμαρτύρητα την αδιαφορία, την ψυχρότητα και την άτακτη εξωσυζυγική ζωή του άντρα της, όπως της είχε συστήσει ως… συμφέρουσα λύση η πεθερά της! Στις παραμονές των Χριστουγέννων του 1985, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο: Ο Γιώργος ανακοίνωσε ξαφνικά στην Εύα ότι θα έφευγε “μόνος του” για τα βουνά της Ιταλίας, για να κάνει… σκι και να ξεκουραστεί! “Τα έχασα λέει η Εύα. Είχα καλέσει φίλους μας για την Πρωτοχρονιά και του είπα ότι θα γινόμαστε ρεζίλι, αλλά ο Γιώργος έφτιαχνε κιόλας τις βαλίτσες του. Κάποια στιγμή του είπα πως δεν ήταν σωστό να αφήσει το σπίτι του και το μικρό παιδί του τέτοιες μέρες. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί είναι ακόμα μικρό… και δεν καταλαβαίνει!”

Παρά την προειδοποίηση της γυναίκας του ότι το ταξίδι του αυτό μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε με τη “συντροφιά” του και στην συνέχεια έφυγε και εκείνη για να περάσει τις υπόλοιπες μέρες των εορτών με τους δικούς της στο Λονδίνο, αποφασισμένη και να τους ενημερώσει για το τέλος της έγγαμης συμβίωσής της με τον Γιώργο. Η Εύα έφυγε για το Λονδίνο, γύρισε μετά από μερικές ημέρες και είδε ότι ο Γιώργος είχε επιστρέψει στο σπίτι τους πριν απ’ αυτήν, είχε πάρει τα πράγματά του και είχε εγκατασταθεί αλλού. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται πρωτοβουλίες συγγενών και φίλων για να μη χωρίσει το ζευγάρι, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα μικρό παιδί. Υπήρξαν τέτοιου είδους προσπάθειες. Γρήγορα όμως φάνηκε ότι η οικογένεια Παπανδρέου δεν ενδιαφερόταν τόσο να σωθεί αυτός ο γάμος, όσο να μην υπάρξει “σκάνδαλο” που θα μπορούσε να βλάψει πολιτικά».

Από το βιβλίο “Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτει”

του Δήμου Μπότσαρη / Εκδόσεις Ισοκράτης / 1988

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.

5 Σχόλια

  1. Xa, xa, xa tou egrapse tein diatrivei leei, poly plaka an einai aleitheia, fysika an ton rwtages tha elege oti afta einai mbourdes
    (den ton adikw kai poly, egrapsa kana dyo kai piastika). To ektenes sxolio, kammia sxesei me to arthro.
    (lete na einai trellos, einai ei defterei fora pou to diavazw)
    Kata ta alla emfanisimei kai matswmenei fysika ei prwein (ennow enas antras san kai afton, den tou eitan arketei, elleinaras einai)

  2. Παρακολουθοντας τις τελευταιες εξεληξεις , με την τοποθετηση Παπαδημου
    στην καρεκλα του, θα γνωριζεται το ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!!!> 1999 Σημιτης(το μεγαλο λαμογιο)καιΤΑ ΛΟΥΛ-
    ΟΥΔΙΑ ΤΗΣ GOLTAMN CAKS ΜΕ ΤΟΥΣ …ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ(πουλημενοι) σηνεργατες
    Παπαδημος,Χριστοδουλου, Μπαροζο, Μοντι, Νταγκι της Goltman caks.ΓΑΡΔΕ-
    ΝΙΕΣ o…KHΠΟΣ μετις ΑΖΑΛΕΕΣ.Πουλησαν την ΕΛΛΑΔΑ μας μας φωρτωσαν με ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ξοφλουνται με τιποτα. Εκει που το κρατος μας πηγενε καπος υποφερτα και δεν αντιμετωπιζαμε δημοσιονομικα χρεει μια φτιαχνει ενα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΡΛΙΑ Η..ΜΑ’Ι’ΜΟΥ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ που που
    δεν ξεραμε που βρησκομαστε.Γνωριζω επαγγελματια στην Γλυφαδα που απο χρεει αρκετων εκατομμυριων, ΤΡΑΠΕΖΑ του δανειοδοτησε τα ΧΡΕΕΙ!!!!!!!!!! επαιξε χρηματηστηριο εβγαλε 100.000 εκατομμυρια και μην τον ειδατε!!!!!!!!!!!!!!! Αυτον τον ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΤΟ Ελληνικο χρεως με την μα’ι’μου τον Σημιτη και τους αλλους και βγαλανε απο 150.000.000εκατομμυρια μπονους, απο την Goltman cacks στην ΕΛΒΕΤΙΑ, βιλες, σκαφη 200.000.000 εκατομμυριων, απο την εισοδο της SIEMENS αλλα 400.000.000 εκατομμυρια και ο αδελφος τησ μα’ι’μους στην Γερμανια, για να εξευμενησει τα πνευματα επειδη του εφαγε την γυναικα ο κοντος, την γνωστη Δαφνουλα, τον εβαλε διαχειριστη στα υοβρυχια.ΠΟΙΟΣ ξερει μαζει με τον τσοχατζοπουλο ΠΟΣΑ εβαλαν στη ΤΣΕΠΙ? Καλα οΤσοχατζοπουλος ηταν και ειναι ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΝ παροιμια Οσο για τον Γιωργακη μεγαλυτερο μαλακα μεσα στο πασοκ μετα τον Χυτηρη, τον Καρχιμακη τον Πεταλωτη …ονομα κι’αυτο, και καμια 30αρια αλλους οπως ο Παπακωνσταντινου !!!! τι μορφωση κι’αυτη ρε παιδια, τον ρωτησαν τη μερα πεφτει η Καθαρα Δευτερα και τους παρεπεμψε στην Γραμματεα του!!!!! Θα τρελαθουμε.Κυβερνηση Σωτηριας και γεμησαν 2ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΣΧΕΤΟΥΣ να κανουν το ταξιδι της ΣΩΤΗΡΙΑς ΜΑΣ απο την κριση. Εατομμυρια των εκατομμυριων για νεες εγκαταστασεις, γραμματ-
    εις, και καμμια 200 ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΥΣ. Αυτη την φορα θα γινει της ΒΟΥΛΗΣ. Πιστευω να το καταλαβατε ολοι εσεις που για τον Α ‘η Β λογο κατασπαταλατε τα χρηματα μου για να κανεται βολτες με τα LIAR JET των 50.000euro τη φορα. κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΟΥΜ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ, ΜΕ ΑΛΕΙΘΕΣ ΟΜΩΣ, ΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΕΠΕΞΕΣ 1996-2002.Αλοιος δεν θα εχεις καμμια τυχη να πρωθυπουργεψεις. Πανο Καμμενο ειμαι ολοψυχα μαζι σου και στην ΚΟΛΑΣΗ ακομμα αν προκειται να τους διωξουμε. Μην το ξεχνας. Στειλε μου νεα αν και οπου βρισκεσε οτι ωρα και ημερα. Τα Ο.Υ.Κ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑ ΤΗΝ Ζ Ω Η ΤΟΥΣ ΤΑ Συμφαιρωντα των Πατριωτων τους και την ΕΔΑΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΩΤ
    ΗΤΑ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΩ ΤΑ Ο.Υ.Κ ΜΑΣ

  3. Τ’ ότι ήταν άθεος δεν ήταν δικαιολογία για να μην κάνει θρησκευτικό γάμο για το τυπικό της υπόθεσης. Λες κι ένας γάμος θα του άλλάζε τις θρησκεπτικές του πεποιθήσεις. Και το λέω ως άτομο που είμαι κατά των θρησκεπτικών γάμων.

  4. Άθεος και ούτε στο ελάχιστο δεν άγγιξε την Εκκλησία της Ελλάδος, τη μόνη επιχείρηση που μένει αλώβητη φορολογικά από την κρίση – σκεφτείτε να ταν και χριστιανός τι αβάντες θα είχε το παπαδαριό….

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines