Γιατί ο Παπανδρέου σκέφτεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται να προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Ποιος ο ρόλος των Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή;

Καταιγιστικές αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, στις 17-18 Οκτωβρίου αλλά και της έγκρισης του νέου Μνημονίου για τη χώρα.

Με φόντο τις γερμανικές σκέψεις για «κούρεμα» έως 50% στο ελληνικό χρέος αλλά και το νέο δάνειο, που αναμένεται να επιφέρει εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στους δανειστές (σ.σ, να τεθεί υπό επιτροπεία), το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στην ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής να απευθυνθεί εκ νέου στον πολιτικό κόσμο ζητώντας εθνική ενότητα.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να εξετάζει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κ. Κώστα Σημίτη και κ. Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έτοιμος να εξαιρέσει τον εαυτό του από την πρωθυπουργία, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Εξάλλου για την έγκριση της νέας Συμφωνίας με τους δανειστές αναμένεται να απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών από το Κοινοβούλιο.

Πάντως στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου, υπάρχουν «φωνές», που αντιτίθενται στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, και ρίχνουν στο τραπέζι την πρόταση περί δημοψηφίσματος επί δημοσιονομικού θέματος.

Διάψευση από το Μαξίμου

Το δημοσίευμα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος κάνοντας λόγο σε αυστηρό τόνο για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τη διάσωση της χώρας.

Διαβάστε γιατί η Γερμανία ακυρώνει το σχέδιο διάσωσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.