Η κληρονομιά της θείας Αγλαΐας και ο Πάγκαλος

Τι συμβαίνει με την κληρονομιά της θείας Αγλαΐας που ταλαιπωρεί τον Θόδωρο Πάγκαλο; Γιατί ο αντιπρόεδρος δεν μπορεί να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων;

Ολα άρχισαν πριν από έναν ακριβώς χρόνο. Περί τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου η Βουλή έδωσε στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες βουλευτών και ευρωβουλευτών. Ανάμεσα στις δηλώσεις που ξεχώριζαν ήταν αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος εμφανιζόταν να έχει στην κατοχή του περί τα 58 ακίνητα.

Το εντυπωσιακό μέγεθος της ακίνητης περιουσίας του αντιπροέδρου πυροδότησε πολλά σχόλια, στην πλειονότητά τους καυστικά. Και τότε ήρθε η ανακοίνωση της αντιπροεδρίας που εξηγούσε πώς ο «άκληρος» μέχρι πρότινος Θόδωρος Πάγκαλος βρέθηκε ξαφνικά με τόσα ακίνητα.

Όπως δημοσιεύουν «Τα Νέα», η απάντηση ήταν απλή και αποτυπωνόταν με γλαφυρό τρόπο στην πολύ προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση. Μέσες άκρες, για όλα έφταιγε η θεία του η Αγλαΐα… Ήτοι, η πρώτη εξαδέλφη του πατέρα του, Αγλαΐα Γ. Παγκάλου, η οποία πέθανε και τον κατέστησε κληρονόμο με διαθήκη. Ως εκ τούτου, «επέρχεται μία ριζική αλλαγή στη φορολογική κατάσταση του έως τότε άκληρου Θ. Πάγκαλου, ο οποίος ακόμη έως και σήμερα πασχίζει για να αποδεχθεί και να καταγράψει διάφορα αγροτεμάχια που του περιήλθαν», όπως αναφερόταν στη διευκρινιστική δήλωση.

Φαίνεται όμως ότι η κληρονομιά της θείας Αγλαΐας θα ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια ακόμη τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Η επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα μάλλον δεν χαροποίησε τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Γιατί; Επειδή, καλείται να πληρώσει περί τα 7.500 ευρώ – επιπλέον των 10.000 ευρώ που έχει καταβάλει ήδη – για να καλύψει τον φόρο που του αναλογεί βάσει της ακίνητης περιουσίας του.

Είπε όμως και άλλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων κυρίως από τα κόμματα της Αριστεράς. «Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο», ανέφερε σημειώνοντας με γέλια: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Βεβαίως, δεν ήταν η πρώτη ούτε σαφώς η τελευταία φορά που ο Θεόδωρος Πάγκαλος προκαλεί με δηλώσεις του αναστάτωση τόσο στην πολιτική ζωή όσο και στο ίδιο του το κόμμα. Από τον γίγαντα με τα πήλινα πόδια (για τη Γερμανία) μέχρι τα ρετάλια της Αριστεράς (για τον Συνασπισμό), έχουν ακολουθήσει δεκάδες δηλώσεις που θα περάσουν στην ιστορία.

Διαβάστε γιατί ο Πάγκαλος ζητά 1 εκ. ευρώ από φοιτητή και δείτε το γιαούρτωμα του Πάγκαλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.