Από τι πέθανε ο Στιβ Τζομπς της Apple. Βιογραφικό

Πέθανε ο ιδρυτής και πιο επιτυχημένος manager της Apple, Στιβ Τζομπς. Από ποια ασθένεια πέθανε και ποιο το πλούσιο βιογραφικό του.

Ο Στιβ Τζομπς πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple, έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής Apple ανακοίνωσε το θάνατο του πρώην γενικού διευθυντή σε ηλικία 56 ετών, από καρκίνο του παγκρέατος.

«Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Στιβ Τζομπς πέθανε σήμερα», τονίζεται στην σύντομη ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Ο λαμπρός χαρακτήρας, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ Τζομπς ήταν η πηγή των αναρίθμητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας», επισημαίνει ο όμιλος της Καλιφόρνιας.

Ο Τζομπς, εμβληματική προσωπικότητα της Silicon Valley, είχε συνιδρύσει την εταιρία το 1976 και υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh (Μac), του iPod, του iPhone και του iPad.

Ο Στιβ Τζομπς είχε λάβει άδεια ασθενείας για απροσδιόριστο χρόνο τον Ιανουάριο του 2011, αλλά στα τέλη Αυγούστου ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας λέγοντας: «Ανέκαθεν έλεγα, πως όταν κάποτε έρθει μια μέρα που δεν θα μπορώ πλέον να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα και στις προσδοκίες μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, θα ήμουν ο πρώτος που θα σας ενημέρωνε. Δυστυχώς αυτή η μέρα έχει έρθει».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Apple αναφέρει: « Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Στιβ χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Στιβ αφήνει πίσω του μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε χτίσει και το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα το θεμέλιο της Apple

Όποιος επιθυμεί να μοιραστεί τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα συλλυπητήριά του μπορεί να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση rememberingsteve@apple.com».

Ποιο ήταν το πλούσιο βιογραφικό του:

Στην ηλικία των 20 μαζί με τον φίλο του Στιβ Βόζνιακ έστησαν την Apple στο γκαράζ του σπιτιού του. Δέκα χρόνια μετά το Macintosh ήταν γεγονός. Είχαν ήδη προηγηθεί οι υπολογιστές Apple I και II. Το 1985 και έπειτα από μια διαμάχη με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας απομακρύνεται από την Apple. Ωστόσο ο Τζομπς δεν απομακρύνθηκε από τον χώρο της τεχνολογίας, καθώς ίδρυσε την NeXT και αργότερα απέκτησε την εταιρεία Pixar, γνωστή για τις κινηματογραφικές της παραγωγές. Έχοντας για διανομέα τη Walt Disney, δημιούργησε σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων με πρώτη το Toy Story, που του έφερε μεγάλα κέρδη.

Το 1997 επιστρέφει και πάλι στην Apple και τότε μέσα από σειρά διαρθρωτικών κινήσεων όπως η κατάργηση του Apple Newton, η συγχώνευση των υπολογιστών Macintosh σε δύο σειρές και η συμφωνία με την Microsoft που εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 100 εκ. δολαρίων κατάφερε να κάνει την Apple και πάλι κερδοφόρα.

Το 2004 χτυπήθηκε από καρκίνο στο πάγκρεας και πέντε χρόνια μετά υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση. Στο άκουσμα της μακροπρόθεσμης άδειας του , τον περασμένο Ιανουάριο, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση 10%.Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και αυτό τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τα ηνία της Apple.

“Εάν ζήσεις κάθε μέρα ωσάν να ήταν η τελευταία σου, κάποια μέρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δικαιωθείς”, είναι μια ρήση που ο Τζομπς διάβασε σε μια ομιλία του το 2005 στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Σύμφωνα με αυτήν μπόρεσε να πάρει τις σημαντικότερες αποφάσεις στη ζωή του.

Διαβάστε από τι πέθανε ο Λεωνίδας Κύρκος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.