Δημήτρης Βαρτζόπουλος: ποιος ο υφυπ. Υγείας. Βιογραφικό

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Υγείας και προσωπική επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος; Ποιο το πλούσιο βιογραφικό-cv του;

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, νέος υφυπουργός της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Νοεμβρίου 1957. Γιος του Χρυσοστόμου, βιοτέχνου και της Φανής Λιχρίδα, φιλολόγου. Είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Μαυρομάτη και έχει τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, τον Χρυσόστομο και την Δανάη-Αγλαΐα.

Αποφοίτησε με άριστα από το Β’ Γυμνάσιο Καβάλας και εισήλθε πρώτος στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975, απ’ όπου έλαβε πτυχίο με άριστα το 1981. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και εργάσθηκε στις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Βόννης και της Κολωνίας. Εκπαιδεύθηκε σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές ( NLP) . Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης.

Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικών εργασιών σε αγγλόφωνα, γερμανόφωνα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Νομικής Ψυχιατρικής.

Από το 1975 ως το 1981, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ήταν εκλεγμένο μέλος στα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και στα συνέδρια ΦΕΑΠΘ και ΕΦΕΕ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος της Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ. Από το 1982 ως το 1990 δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο χώρο της ομογένειας και εκλέχτηκε Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Βόννης και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ-3 ΝΔ Δυτικής Γερμανίας.

Στο βιογραφικό του Δημήτρη Βαρτζόπουλου υπάρχουν πολλές πολιτικές θέσεις. Το 1993, το 1996 και το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Από το 2003 ως το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ήταν εξωκοινοβουλευτικός συνεργάτης του Τομέα Κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ .

Από το 2004 ως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Β΄ ΠΕΣΥΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ως το 2007 Διοικητής της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από το 2007 ως το 2009 ήταν Διοικητής της 3ης

Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και το 2009 διετέλεσε συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από το 2004 έως το 2009 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Τον Ιανουάριο του 2010, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο 2010 εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος. Ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά και μετρίως Γαλλικά.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος παγγελματικά δραστηριοποιείται ως Επιστημονικός Διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής και ως ιδιώτης ιατρός.

Διαβάστε ποια η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου και ποιο το βιογραφικο του Λουκά Παπαδήμου, νέου πρωθυπουργού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.