Ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο στο Δημόσιο: η τελική εγκύκλιος

Τι λέει η τελική εγκύκλιος για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο στο Δημόσιο; Τι αλλάζει σε μισθούς-συντάξεις και από πότε

Ξεκινά η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και της εφεδρείας στο δημόσιο.

Η εφαρμογή της εφεδρείας και του βαθμολογίου-μισθολογίου, περιέχονται και στην επιστολή που έστειλε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας στο πλαίσιο των επιστολών προς τους υπουργούς με τις προτεραιότητες ανά υπουργείο.

Αναφορικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι από τη δική τους την πλευρά έχουν σταλεί η σχετικές εφαρμοστικές εγκύκλιοι για το βαθμολόγιο, άρα είναι θέμα του Γενικού Λογιστηρίου πότε θα εφαρμόσει το μισθολόγιο (υπολογίζεται ότι η εφαρμογή του θα ξεκινήσει στη μισθοδοσία στα είτε στα τέλη Νοεμβρίου είτε στα μέσα Δεκεμβρίου, αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου).

Όσον αφορά την εφεδρεία την Τρίτη λήγει η σχετική προθεσμία για το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και έχουν σταλεί σε όλα τα υπουργεία και στους φορείς του Δημοσίου τα σχετικά έγραφα για την εφαρμογή τόσο του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος όσο και γενικότερα του θεσμού της εφεδρείας.

Διαβαστε την αναλυτική εγκύκλιο για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο εδώ.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για μισθούς και βαθμολογική εξέλιξη στο νέο ενιαίο μισθολόγιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.