Ενιαίο μισθολόγιο: σε ποιους υπαλλήλους αυξάνονται οι μισθοί

Σε ποιο υπουργείο οι υπάλληλοι βλέπουν τους μισθούς τους να αυξάνονται; Ποια η αιτία της άυξησης των μισθών, από το ενιαίο μισθολόγιο;

Αυξημένη είδαν τη μισθοδοσία τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών με το ενιαίο μισθολόγιο. Ο λόγος γι αυτό βρίσκεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους 20.000 υπαλλήλους του υπουργείου, όπως εφοριακοί, τελωνειακοί, υπάλληλοι του λογιστηρίου του κράτους και του ΚΕΠΥΟ, έλαβαν σήμερα προκαταβολικά, όπως ισχύει για το Δημοσίο, για το πρώτο 15θήμερο του Δεκεμβρίου, υψηλότερες αποδοχές απ’ ότι το αντίστοιχο 15θήμερο του Νοεμβρίου, όπου ίσχυε ακόμη το παλιό μισθολόγιο.

Η αιτία βρίσκεται στην ενσωμάτωση στους σημερινόυς τους μισθούς των δύο υψηλών επιδομάτων, του ΔΙΒΕΕΤ και του ΔΕΤΕ, που αντιστοιχούν στον μήνα Οκτώβριο, και τα οποία λαμβάνουν οι εφοριακοί και τελωνειακοί, μειώνοντας έτσι τις επιπτώσεις απο τις περικοπές του ενιαίο μισθολογίο, που σε ορισμένους φθάνουν μέχρι το 25% των τελευταίων αποδοχών τους.

Οι μισθοί, με βάση το ενιαίο μισθολόγιο καταβλήθηκε σήμερα μόνον στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, καθώς τα υπόλοιπα υπουργεία, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν έχουν ακόμη αποστείλει στην ενιαία αρχή πληρωμών, τα επικαιροποιημένα στοιχεία, βαθμολογικά και μισθολογικά του κάθε υπαλλήλου.

Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιποι εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου, θα λάβουν τα “ψαλιδισμένα” εκκαθαριστικά μισθοδοσίας στις 27 Δεκεμβρίου, στα οποία, όμως, εκτός των περικοπών του ενιαίου μισθολογίου, θα περιλαμβάνεται και ένα μέρος απο την αναδρομική περικοπή του Νοεμβρίου.

Διαβάστε ποιες οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, το 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.