Ικαρία: εκεί κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας

Στην Ικαρία απ’ ό,τι φαίνεται κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας. Πώς καταφέρνουν οι Ικαριώτες να ζουν τόσα χρόνια;

Καθώς στο νησί της Ικαρίας ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν έως τα 90 είναι τριπλάσιος από τον αντίστοιχο στην Αμερική, ομάδα ειδικών του National Geographic ταξίδεψε στο νησί για να ανακαλύψει ποιο είναι ακριβώς το μυστικό που προσφέρει στους κατοίκους μια μακριά και υγιή ζωή.

Στους κατοίκους του νησιού της Ικαρίας οι περιπτώσεις καρκίνου, καρδιαγγειακής πάθησης, και διαβήτη είναι σημαντικά χαμηλότερες, ενώ η άνοια είναι σπάνια. Μεταξύ άλλων, η τοπογραφία του νησιού, καθιστά τη σωματική άσκηση απαραίτητη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καίνε θερμίδες περπατώντας από το ένα μέρος στο άλλο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πράσινο τσάι και τα βότανα έχουν σημαντική θέση στη διατροφή των ντόπιων. Ακόμα, κάποια είδη τσαγιού που καταναλώνονται από τους κατοίκους λειτουργούν ως ήπια διουρητικά, που χαμηλώνουν την πίεση του αίματος.

Πολλά από τα μυστικά της μακροζωίας βρίσκονται και στη μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, φασόλια, ψάρι και ελαιόλαδο και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες των καρδιακών παθήσεων, παρατείνοντας την υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής έως και έξι χρόνια.

Ακόμα, οι χαλαροί ρυθμοί ζωής στην Ικαρία συμβάλλουν στην ευεξία των κατοίκων, οι οποίοι συνήθως δεν φορούν ρολόγια και δεν βιάζονται για τη δουλειά, ενώ πολύ σημαντική είναι και η μεσημεριανή σιέστα, που απ’ ό,τι φαίνεται βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και φέρνει την ευτυχία.

Μήπως οι Ικαριώτες ευθύνονται για την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων;

Διαβάστε για το μυστικό της μακροζωίας και το όπλο κατά του Αλτσχάιμερ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.