Γιατί θα μένουν κλειστά τα μουσεία τα Σαββατοκύριακα

Γιατί θα μένουν κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στο εξής κάθε Σαββατοκύριακο; Γιατί αυτό αποτελεί χτύπημα στον τουρισμό;

Κλειστά από αυτό το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου, αλλά και κάθε άλλο Σαββατοκύριακο θα είναι όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), η οποία αποφάσισε να τηρήσει το πενθήμερο ωράριο εργασίας.

“Μετά την αδυναμία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) να βρουν τρόπο καταβολής της αμοιβής, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, για την πέραν του πενθημέρου εργασία των αρχαιοφυλάκων, είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε άμεσα πενθήμερη εργασία”, αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Ωστόσο, η ΠΕΥΦΑ δηλώνει ότι θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή την υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας για την επίλυση του προβλήματος.

Αν όντως παραμένουν κλειστά τα μουσεία τα Σαββατοκύριακα, αυτό θα είναι σοβαρό πλήγμα για τον τουρισμό, αλλά και για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους αφού έβγαζαν αρκετά χρήματα το Σαββατοκύριακο λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας.

Διαβάστε πόσο μειώνονται μισθοί-συντάξεις με τον προϋπολογισμό 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.