Λουκάς Παπαδήμος: Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ποιος είναι

Ποιος είναι πραγματικά ο Λουκάς Παπαδήμος και πώς έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας; Δραματικό παρασκήνιο και βιογραφικό.

Στο Προεδρικό Μέγαρο εκλήθη ο Λουκάς Παπαδήμος για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θα ορκιστεί άμεσα νέος πρωθυπουργός μαζί με το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα ορκιστούν και πάλι και οι υπουργοί που θα παραμείνουν γιατί αλλάζει ο πρωθυπουργός και έχουν ήδη παραδώσει τις παραιτήσεις τους στον απερχόμενο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, στο οποίο συμμετείχαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, συνεδρίασε για περίπου δύο ώρες -από τις 10:00 έως τις 11:45- και κατέληξε στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Εν συνεχεία, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κλήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:00 και κατά την είσοδό του δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές των πολιτικών αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Καλό κουράγιο στο έργο σας» ευχήθηκαν τον κ. Παπαδήμο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να ορκιστεί μαζί με τους υπουργούς του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει τροποποιήσει το πρόγραμμά του.

Οι πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμο μετά το ναυάγιο της υποψηφιότητας Πετσάλνικου, στην οποία οδήγησαν οι σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων και υπουργών της απερχόμενης κυβέρνησης. Ακολούθησε σειρά τηλεφωνημάτων το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι κορυφαίος τραπεζίτης της Ευρώπης και μέλος της λέσχης Bilderberg.

Διαβάστε ποιοι οι πιθανοί υπουργοί στην κυβέρνηση Παπαδήμου, το αναλυτικό βιογραφικό-cv του Λουκά Παπαδήμου και όλες τις εξελίξεις για τις επόμενες κινήσεις του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.