Συγχώνευση Mega-Star: τι θα γίνει με προσωπικό-απολύσεις

Νέα δεδομένα στο χώρο των media με τη διαδικασία συγχώνευσης Mega-Star. Ποιες οι αλλαγές στο πρόγραμμα των δύο καναλιών και ποιος ο κίνδυνος απολύσεων για το προσωπικό τους;

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση του Mega με το Star. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι κύριοι, Ψυχάρης και Μπόμπολας ξεπέρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πρόταση και συναινούν στη συγχώνευση των δύο τηλεοπτικών σταθμών σε μια κοινή εταιρεία, που θα εκμεταλλεύεται τα δύο προγράμματα, διατηρώντας τις σημερινές τους συχνότητες.

Υπό την αίρεση πως θα αλλάξει το νομικό καθεστώς στην τηλεόραση και πως δεν θα υπάρξει αντίθετη γνώμη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Mega θα διατηρήσει το προφίλ του με δελτία ειδήσεων (λίγες) ψυχαγωγικές εκπομπές και ελληνικές σειρές, ενώ το Star θα μετατραπεί ξανά σε κανάλι ταινιών με δύο σύντομα δελτία ειδήσεων τη μέρα.

Αιτία της συγχώνευσης Mega-Star είναι το υψηλό κόστος λειτουργίας των δύο σταθμών, σε συνδυασμό με τη μεγάλη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, ότι ο κύριος λόγος της συγχώνευσης Mega-Star είναι η μείωση του προσωπικού, συνεπώς αναμένονται επιπτώσεις στο προσωπικό των δύο καναλιών.

Στο Star σχεδιάζονται πολλές απολύσεις το επόμενο διάστημα μαζί με το κόψιμο τουλάχιστον της πρωινής ζώνης, ενώ περικοπές θα γίνουν και στην πρωινή ζώνη του Mega, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προχωρήσει σε μείωση της εργασίας κατά 3 μέρες το μήνα , ανά εργαζόμενο για να σωθούν οι θέσεις εργασίας, και να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.

Διαβάστε γιατί το Mega οδεύει προς χρεοκοπία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.