Ποιοι μισθοί μειώνονται έως και 700 ευρώ το Δεκέμβριο

Ποιοι μισθοί μειώνονται έως και 700 ευρώ το Δεκέμβριο; Ποιες οι αντιδράσεις από τις περικοπές στους μισθούς;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου πραγματοποιούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ.

Όπως καταγγέλλουν, ενημερώθηκαν ότι όλες οι αναδρομικές περικοπές θα κρατηθούν εφάπαξ στο μισθό του Δεκεμβρίου, καθώς λόγω της συγχώνευσης με το νοσοκομείο Αγία Όλγα από την 1η Ιανουαρίου οι κρατήσεις θα γίνουν ένα μήνα νωρίτερα.

Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να γίνει η παρακράτηση σε τέσσερις δόσεις, τελικά όμως αποφασίσθηκε οι αναδρομικές περικοπές να κρατηθούν εφάπαξ. Έτσι, εργαζόμενος με μισθό 1.200 ευρώ θα λάβει περίπου 500 ευρώ το Δεκέμβριο, ενώ όσοι έχουν μισθό 1.000 ευρώ θα λάβουν περίπου 380 ευρώ.

Η συλλειτουργία των 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ-Αγία Όλγα ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και έκτοτε έχουν διαπιστωθεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του νέου σχήματος, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε νοσηλευτικό επίπεδο.

Σημειώνεται πως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν ενταχθεί πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ, με στόχο να περιοριστούν οι δαπάνες για το 2012 κατά 3,4 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τα ζεύγη νοσοκομείων: 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ Μελισσίων- Σισμανόγλειο, Ογκολογική κλινική ΙΚΑ- Άγιος Σάββας, 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ- Πολυκλινική Αθηνών, 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ-Αγία Όλγα και Θεραπευτήριο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης – Άγιος Παύλος.

Διαβάστε πόσο θα μειωθούν μισθοί-συντάξεις μέσα στο 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.