Παπαδήμος πρωθυπουργός, Βενιζέλος-Δήμας αντιπρόεδροι

Νέες πληροφορίες για την κυβέρνηση συνεργασίας θέλουν το Λουκά Παπαδήμο πρωθυπουργό. Ποιος ο ρόλος Βενιζέλου-Δήμα στη νέα κυβέρνηση;

Συνεχίζονται με αμείωτο βαθμό οι συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να παίζει κομβικό ρόλο σε αυτές. Ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου είναι εξαιρετικά πιθανό να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού.

Η νέα κυβέρνηση θα έχει δύο θέσεις αντιπροέδρων και αυτές θα τις καταλάβουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος (αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης) και Σταύρος Δήμας (αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας).

Από εκεί και πέρα μένουν τα ονόματα των βασικών υπουργών, το κατά πόσον θα είναι πολιτικά στελέχη ή τεχνοκράτες και η όποια δοσολογία.

Φυσικά πρώτα πρέπει να επιτευχθεί η συμφωνία για τον τρόπο της εναλλαγής, κάτι το όποιο θεωρείται ότι δεν χαλάσει τελικά τη συμφωνία για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, καθώς από καμία πλευρά δεν μπορεί να θεωρείται μείζον ώστε να αναλάβει την ευθύνη ενός ναυαγίου.

Διαβάστε ποια ονόματα ακούγονται για νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και γιατί ο Βενιζέλος δεν θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.