Σάνα Ίνγκραμ: η σύζυγος Παπαδήμου, νέα πρώτη κυρία

Ποια είναι η Σάννα Ίνγκραμ, σύζυγος του Λουκά Παπαδήμου και νέα πρώτη κυρία της Ελλάδας; Από που κατάγεται η Σάνα Ίγκραμ-Παπαδήμα;

Mπορεί το βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλα δεν μπορούμε να μην ξέρουμε ποια είναι και η νέα πρώτη κυρία της Ελλάδας. Το πραγματικό όνομά της λοιπόν είναι Jeanne H.M. Ingram. Αυτό που χρησιμοποιεί όμως και που υπογράφει τους πίνακές της είναι το Σάννα Παπαδήμα. Με τον Λουκά Παπαδήμο παντρεύτηκαν το 1977 και δεν έχουν παιδιά.

Η Σάνα Ίνγκραμ-Παπαδήμου είναι η νέα πρώτη κυρία της Ελλάδος. Η σύζυγος του Λουκά Παπαδήμου γεννήθηκε στην Ινδονησία και μεγάλωσε στην Ολλανδία.

Ο πατέρας της Σάννα Παπαδήμου κατάγεται από μια σημαντική οικογένεια, που θεωρείται από τις ιδρύτριες του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική. Ο πατέρας της σπούδασε μηχανικός και εργάστηκε στην Ολλανδία, όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια η Σάνα Ίνγκραμ.

Το ζευγάρι Παπαδήμου μένει στο Παλαιό Ψυχικό, όποτε βρίσκονται στην Αθήνα, γιατί ως πολίτες του κόσμου ταξιδεύουν πολύ συχνά μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης.

Δεν έχουν παιδιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα πρώτη κυρία Σάνα Ίνγκραμ ζωγραφίζει πίνακες και έργα της έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς σε εκθέσεις διαφόρων γκαλερί.

O Nίκος Σταθούλης, γνωστός ιδιοκτήτης γκαλερί είπε: Η Σάννα Παπαδήμου είναι πάρα πολύ διακριτικός άνθρωπος. Είναι οικονομικά ευκατάστατη και στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική. Δεν μένει πολύ στην Ελλάδα. Ταξιδεύει πολύ στη Νέα Υόρκη αλλά και στην Ευρώπη. Το σπίτι τους στην Ελλάδα βρίσκεται στο Ψυχικό. Στην Ελλάδα έχει κάνει ένα καλοκαίρι μία έκθεση σε μια γκαλερί στην Κω κι έχει κι ένα έργο της στο Μουσείο Βορρέ. Η οικογένειά της είναι πολύ πλούσια. Το ζευγάρι, Λουκάς-Σάννα Παπαδήμα συχνάζει στην Κω και διατηρεί πολύ στενή φιλια με τον Βασίλη Ραπάνο, πρόεδρο Εθνικής Τράπεζας και είναι γεννημένος στο νησί.

Η οικογένεια της Σάννα Ίνγκραμ-Παπαδήμου είναι πολύ μεγάλη κι ενδεχομένως η πιο πλούσια της Αφρικής. Ο πατέρας της ίδρυσε μία πόλη στη νότια Αφρική, στο Cape Town. Κατάγονται από το Μπαλί της Ινδονησίας, αλλά επειδή μεγάλωσε στην Ολλανδία, πήρε την υπηκοότητα. Τον τελευταίο καιρό πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα, ζει με τον άντρα της στο εξωτερικό. Ελληνικά μιλάει και είναι πολύ χαμηλών τόνων. Την είχα γνωρίσει στο σπίτι μιας κοινής μας φίλης, που μένει στο Ψυχικό. ”

Ο κύριος Ίωνας Βορρές διατηρεί προσωπική φιλία με τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και τη σύζυγό του Σάννα. O ίδιος μίλησε για την καλή του φίλη: “Η κα Σάννα Ίνγκραμ-Παπαδήμου είναι πολύ καλός κι ευγενικός άνθρωπος. Τη θαύμαζα πάντα γιατί παρόλο τις αυξημένες υποχρεώσεις του κου Λουκά Παπαδήμου, εκείνη ήταν συγκεντρωμένη σ’ένα δικό της κόσμο. Πάντα ζωγράφιζε. Το μουσείο μας, βοηθάει νεότερους Έλληνες και καλλιτέχνες. Αυτό το έργο είναι από τα πρώτα της κας Σάννα. Το αγοράσαμε 20 χρόνια πριν. Είχαμε κάνει καλή αξιολόγηση και για να μπήκε στο μουσείο μας και στον κατάλογό μας τη θεωρήσαμε άξια καλλιτέχνη. Βλέπαμε από τότε στο έργο της, ένα καλό μέλλον, φαντασία και αυτοπεποίθηση. Είναι πάντα ευγενική και ποτέ δεν χρησιμοποιεί το όνομα του κου Παπαδήμου για προβολή.”

Κάντε κλικ δεξιά για να δείτε τον πίνακα της Σάννα Ίνγκραμ-Παπαδήμα “Σύνθεση”.

Διαβάστε ποιος είναι πραγματικά ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.