Εκτός ο Βενιζέλος, ποιος ο νέος πρωθυπουργός

Γιατί δεν «περπάτησε» το σενάριο που ήθελε το Βαγγέλη Βενιζέλο, νέο πρωθυπουργό σε κυβερνηση ενότητας; Ποια τα νέα ονόματα υποψήφιων πρωθυπουργών;

Ήταν το πιο πολυσυζητημένο σενάριο, στην τρέλα των ημερών. Διέρρεε, άλλωστε και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα αναλάμβανε πρωθυπουργός σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κατόπιν αποτυχίας εθνικής συνεννόησης. Αυτό το σενάριο όμως, δεν “παίζει” πλέον.

Πλέον θεωρείται μάλλον ακραίο, ή απίθανο το ενδεχόμενο να προτείνει ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον Βαγγέλη Βενιζέλο, για να αναλάβει την επόμενη μέρα. Θα ήταν μια καλή λύση, ώστε να πετύχει ο ΓΑΠ τον στόχο του- να είναι παρών και να επηρρεάζει στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, λένε κάποιοι. Όμως πλέον, είναι αδύνατο. Ο λόγος, είναι η ίδια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Παπανδρέου δεν πρόκειται να τον προτείνει ακόμα και στο πιο ακραίο σενάριο, καθώς πλέον θεωρείται βέβαιο πως δεν θα πάρει το “ΟΚ” από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι εξοργισμένοι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λόγω της συμπεριφοράς της “φρουράς” του.

Το κλίμα είναι βαρύ, καθώς μια ομάδα 10-20 βουλευτών που ανήκει στον “σκληρό πυρήνα” του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε όλη αυτή την κρίση των ημερών και παραλίγο να βάλει την χώρα σε περιπέτεια δίχως γυρισμό. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι και οι χαρακτηρισμοί του τύπου “καλτσοδέτα” ή ακόμα πιο βαρείς που αποδίδονται σε συγκεκριμένους βουλευτές και αποτυπώνουν γλαφυρά την ένταση που έχει προκληθεί.

Σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς άλλωστε, σε αυτό το κλίμα, έκανε αναφορά και η Εύα Καίλή στην ομιλία της στη Βουλή- και πρέπει να επισημάνουμε πως το κλίμα και γι’ αυτή είναι πάρα πολύ βαρύ.
Με αυτά τα δεδομένα, τα οποία έχουν τεθεί υπόψη του πρωθυπουργού -και φυσικά, τα γνωρίζει και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος– το ενδεχόμενο να δούμε πρωθυπουργό τον νυν υπουργό Οικονομικών, είναι πολύ μακρινό.

Παρά το γεγονός οτι όλα μέχρι στιγμής είναι στον αέρα και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται για την πρωθυπουργία της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτά, είναι του πρώην υπουργού Γιώργου Σουφλιά, του επίσης πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη, του Λουκά Παπαδήμου και του Σταύρου Δήμα.

Διαβάστε ποιο πολιτικό πρότεινε ο Καρατζαφέρης, για πρωθυπουργό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.