Ποια ιστορική ελληνική εφημεριδα χρεοκοπεί

Εξαιρετικά κρίσιμες μέρες για γνωστή ελληνική εφημερίδα που οφείλει μισθούς τριών μηνών στους εργαζόμενους. Για ποια εφημερίδα πρόκειται;

Μετά τη μεγάλη ελληνική εφημερίδα που έκανε απολύσεις, κρίση και στο Αδέσμευτο Τύπο. Καμία δέσμευση από τον Δημήτρη Ρίζο ότι θα πληρώσει τους εργαζόμενους του που πάνε σε απεργία για πρώτη φορά στην ιστορία της εφημερίδας.

Οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της εφημερίδας έχουν λάβει μέχρι στιγμής μόνο τον μισό Σεπτέμβριο, ενώ το 70% εξ’ αυτών ακόμη δεν έχει πάρει το επίδομα αδείας. Και μαζί με όλα αυτά προσθέστε ότι πληρώνονται με την συλλογική σύμβαση του 2006 και όχι με του 2009 που ισχύει τώρα. Ηδη έχουν κάνει τεράστια υπομονή, αλλά έχουμε φτάσει μέσα Δεκέμβρη τους οφείλονται τρεις μήνες, το επίδομα άδειας και πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να καταβληθεί και το δώρο των Χριστουγέννων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, παρουσία της ΕΣΗΕΑ και των συνδικαλιστικών οργάνων τεχνικών και διοικητικών. Εκεί αποφασίστηκε άμεσα απεργία, ενώ παρέστη για λίγο και ο Δημήτρης Ρίζος που δεν δεσμεύτηκε για πληρωμές, ούτε έθεσε χρονοδιάγραμμα. Είπε ότι προσπαθεί αν βρει χρήματα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο! Μάλιστα, τόνισε ότι δεν έχει χρήματα ο ίδιος, ούτε περιουσιακά στοιχεία και ότι προσπαθεί να πουλήσει το ραδιόφωνο «ΠΑΡΕΑ» και το 8% που έχει στο πρακτορείο διανομής «ΕΥΡΩΠΗ» και αν δεν τα καταφέρει θα κλείσει την εφημερίδα.

Οι δημοσιογράφοι του Αδέσμευτου Τύπου αποφάσισαν να πάνε την Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ για να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα και να διασφαλίσουν τα χρήματα τους με κάποιο τρόπο (και αυτά που δεν πήραν με τις συμβάσεις που δεν τηρούνταν), ενώ εκείνη την μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η απεργία τους που θα γίνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Και αυτό θα είναι το πρώτο μέτρο πίεσης προς την εργοδοσία που τους εκθέτει ως ανθρώπους και εργαζόμενους.

Ο Αδέσμευτος Τύπος του Ρίζου περνά δύσκολες ώρες, οι εργαζόμενοι της ακόμα δυσκολότερες και η οικογένεια Ρίζου (που κάνει πολυτελή ζωή…) αφήνει τους ανθρώπους αυτούς να έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Διαβάστε ποια άλλη μεγάλη ελληνική εφημερίδα ετοιμάζει απολύσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.