Πόλεμος στο ALTER μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας

Κάθε άλλο παρά προς εκτόνωση βαίνει το κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους του ALTER και την ιδιοκτησία του σταθμού.

Με αφορμή όσα τραγελαφικά συμβαίνουν και το ουσιαστικό κλείσιμο του Alter, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Η θρασύτητα του Κουρή δεν έχει όρια. Με μία μνημειώδους υποκρισίας ανακοίνωση, διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια αληθείας, επιχειρεί ένα στυγνό εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων.

Στην άτυπη συνάντηση, που έγινε μεταξύ δικηγόρων της εργοδοσίας και δικηγόρων των Σωματείων των εργαζομένων για τη διάσωση του Τ/Σ « ALTER », εκείνο το οποίο ειπώθηκε είναι, ότι θα απολυθούν 250 περίπου εργαζόμενοι, ότι καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την καταβολή των οφειλομένων και καμία εγγύηση δεν δόθηκε για την βιωσιμότητα του νέου επιχειρησιακού σχήματος.

Ενώ δεν έχει εξοφλήσει δεδουλευμένες αποδοχές εώς και 10 μηνών και το δώρο Χριστουγέννων, θέτει στους εργαζόμενους το εκβιαστικό δίλημμα ή δέχονται τους όρους, που θέλει να επιβάλει, ή παραιτείται από την διαδικασία του άρθρου 99 με συνακόλουθο την πτώχευση.

Ο εκβιασμός του Κουρή δεν θα περάσει. Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ απευθύνονται προς την εργοδοσία του « ALTER » και σε κάθε εργοδοσία και ζητούν να εκπληρώσουν αμέσως τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους, να παύσουν κάθε απόπειρα μείωσης των αποδοχών τους και κάθε απόλυση, που γίνεται για δήθεν οικονομικούς λόγους.

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν μια για πάντα, ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν αυτοί τις συνέπειες από τα πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια των εργοδοτών.

Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία και στη δίκαιη αμοιβή της.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ”

Διαβάστε σε ποιο κανάλι σκέφτεται να πάει ο Νίκος Χατζηνικολάου μετά το τέλος του Alter.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.