Φθηνά Χριστουγεννιάτικα δώρα: 10 έξυπνες ιδέες

Διαβάστε ιδέες για έξυπνα Χριστουγεννιάτικα δώρα με μικρό κόστος. Πώς να εντυπωσιάσετε τα Χριστούγεννα χωρίς να χαλάσετε του κόσμου τα χρήματα;

Τα Χριστουγεννιάτικα δώρα είναι παράδοση, τι γίνεται όμως στις μέρες μας που το πορτοφόλι δεν έχει μέσα και τόσα πολλά;

Δεν χρειάζεται άγχος για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα, υπάρχουν τρόποι να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις χωρίς να ξεφύγετε από τον έτσι κι αλλιώς βεβαρημένο προϋπολογισμό του σπιτιού.

Το κλειδί για επιτυχημένα Χριστουγεννιάτικα δώρα είναι να είναι προσωποποιημένα. Να νιώσει, δηλαδή, ο παραλήπτης ότι τον είχες πραγματικά στο νου σου όταν διάλεγες. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να μην αφήσεις το ζήτημα μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν όχι την υλοποίησή του, τουλάχιστον τον σχεδιασμό του. Έτσι θα έχεις πολύ περισσότερο χρόνο να σκεφτείς αλλά και να πραγματοποιήσεις. Κάνε μια λίστα με τους ανθρώπους στους οποίους θέλεις να δωρίσεις κάτι, συμπλήρωσε δίπλα τις τους αρέσει και ξεκίνα από εκεί:

1. Μια πολύ όμορφη ιδέα που μπορεί να έχει εφαρμογή σε όλες κατηγορίες δώρων έχει να κάνει με μια φωτογραφία. Ποιοι παππούδες δεν θα λάτρευαν μια κορνίζα με την αγαπημένη φωτογραφία των εγγονιών ή -και γιατί όχι- όλης της οικογένειας; Και φυσικά όχι μόνο οι παππούδες. Ανάλογα την περίπτωση επιλέγεις και τη φωτογραφία.

2. Συναφής με την προηγούμενη πρόταση, υπάρχει και η εξέλιξή της. Τα περισσότερα φωτογραφεία σήμερα μπορούν να τυπώσουν μια εικόνα σχεδόν οπουδήποτε. Σε μπλουζάκι, σε κούπα, σε ημερολόγιο, σε mouse pad, σε κλειδοθήκη, σε σελιδοδείκτη, σε μαγνητάκι για το ψυγείο κ.ο.κ. Για να μην σου πω, δηλαδή, ότι έτσι μπορείς να καλύψεις όλα τα δώρα της σεζόν!

3. Γνωρίζοντας το τι αρέσει στα αγαπημένα σου πρόσωπα να διαβάζουν, μια ετήσια συνδρομή στο αγαπημένο τους περιοδικό είναι σίγουρα κάτι που θα τους ευχαριστούσε ιδιαίτερα, και δεν θα έβγαζε εσένα εκτός μπάτζετ.

4. Για κάποιον που ξέρεις ότι του αρέσει η μαγειρική μπορείς να αγοράσεις ένα γλαστράκι μυρωδικού (θυμάρι, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό) και με μια κάρτα του τύπου «Για το φρέσκο πέστο σου!» (ή ό,τι άλλο ανάλογα την περίπτωση) προσωποποίησέ το και κέρδισε τις εντυπώσεις.

5. Μια ακόμη κατηγορία δώρων που καλύπτει πολλές είναι τα καλάθια που θα φτιάξεις μόνη σου. Μπορείς εύκολα να βρεις οικονομικά και όμορφα καλάθια σε διάφορα μεγέθη τα οποία στη συνέχεια θα γεμίσεις ανάλογα με το θέμα, και φυσικά τα χρήματα που θέλεις θα διαθέσεις σε κάθε περίπτωση:
5α. Για κάποιον που αγαπά το σινεμά, ένα DVD, μια σακούλα ποπ κορν, δύο κουτιά αναψυκτικό και μια σοκολάτα θα ήταν το τέλειο δώρο.
5β. Για έναν λάτρη του αυτοκινήτου -του- στο καλάθι θα μπορούσες να βάλεις ένα αρωματικό αυτοκινήτου, ένα καινούριο δέρμα για τα τζάμια, κερί για γυάλισμα, ίσως και ένα κουτάκι καραμέλες για το ντουλαπάκι.
5γ. Για τη φίλη σου που ξέρεις ότι χρειάζεται ξεκούραση, διάλεξε ένα ευωδιαστό αφρόλουτρο, άλατα μπάνιου, αρωματικά στικς και μαζί με μια ανάλογη κάρτα, δώσε της την χαλαρωτική… ένεση των εορτών.
5δ. Για τον καλό σου, κράτα λίγο ρομαντισμό. Διάλεξε ένα μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί ή σαμπάνια, δύο κατάλληλα ποτήρια, λίγη παρμεζάνα, φρούτα, ίσως και ένα καινούριο CD με ατμοσφαιρική μουσική και δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

6. Δεν υπάρχει κάποιος, ανεξαρτήτου ηλικίας που να μην εκτιμήσει ένα ζευγάρι, όμορφες, ζεστές και μαλακές παντοφλίτσες και/ή κάλτσες. Για σκέψου του! Εκτός από τις εποχιακές με ταράνδους, Άγιους Βασίληδες και τα σχετικά, υπάρχουν πάντα τα πιο κλασικά που μάλλον θα πιάσουν περισσότερο τόπο. Σκέψου πώς θα φαίνεται ο Ρούντολφ το ελαφάκι Φεβρουάριο μήνα!

7. Μια ακόμη ξεχωριστή πρόταση αφορά κάτι που θα κάνεις με τα χεράκια σου. Πάρε ειδικά χρώματα που δεν ξεβάφουν και ζωγράφισε η ίδια πάνω σε μονόχρωμες κούπες που θα βρεις σε πολύ χαμηλές τιμές, οπουδήποτε. Διάλεξε απλά, λιτά σχέδια που μαζί με το όνομα του κάθε παραλήπτη ή κάποιο προσωπικό μήνυμα που «ξέρεις εσύ», θα δημιουργήσουν το τέλειο δώρο.

8. Είτε σου αρέσει η μαγειρική είτε όχι, το να φτιάξεις δυο, τρεις δόσεις χριστουγεννιάτικα κουλουράκια δεν είναι δα και τόσο τρομερό. Συνδύασέ τα με χριστουγεννιάτικα στολίδια και μικρές σοκολατίτσες που μπορείς να πάρεις με το κιλό και μαζί με τις κατάλληλες κορδέλες σε κουτάκια διαφόρων μεγεθών που μπορείς να βρεις σε καταστήματα με είδη συσκευασίας έχεις τη λύση για κάποιες πιο επαγγελματικές υποχρεώσεις.

9. Για τους μικρούς μας φίλους, εισιτήρια για κάποια από τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται αυτή την εποχή σε όλες τις σκηνές, αν μάλιστα συνδυαστούν με αντίστοιχα δώρα σε παιδιά φίλων, ξαδελφάκια, βαφτιστήρια κ.ο.κ. ιδίας ηλικίας εξασφαλίζουν σίγουρη επιτυχία.

10. Μια ακόμη, εύκολη και μυρωδάτη λύση είναι πάντα τα κεριά. Τα Χριστούγεννα είναι κατεξοχήν η εποχή τους, οπότε, έχε τα στα υπόψη. Υπολόγισε -για ακόμη μια φορά- τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις και επέλεξε αναλόγως. Τα κεριά είναι πάντα μια από τις πιο ασφαλείς λύσεις για δώρο.

Τα Χριστουγεννιάτικα δώρα τελικά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζουμε, πάρε μολύβι και χαρτί και ξεκίνα! Και καλά Χριστούγεννα!

Διαβάστε πώς θα πάτε στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα για εκπτώσεις έως και 70% και ποιο το εορταστικό ωράριο καταστημάτων τα Χριστούγεννα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.