Ε9 μέσω Taxisnet: πώς γίνεται η υποβολή, προθεσμία

Από πότε θα λειτουργήσει η νέα υπηρεσία του Taxisnet, για την υποβολή του Ε9; Ποιοι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν;

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική «πύλη» του Taxisnet για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011, η οποία θα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου.

Την υπηρεσία του Taxisnet, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να ελέγξουν ή να διορθώσουν την περιουσιακή τους κατάσταση για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, για την υποβολή Ε9 μέσω Taxisnet:

Για όσους δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ έτους 2009, δίνεται η δυνατότητα μέσω της εφαρμογής να δουν την περιουσιακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την επεξεργασία των δηλώσεων Ε9 και εφόσον αυτή δεν ανταποκρίνεται στην περιουσιακή τους κατάσταση της 1ης Ιανουαρίου 2009 να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Οι φορολογούμενοι πραγματοποιούν διορθώσεις και για τα επόμενα έτη.

Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικά της δήλωσης Ε9 έτους 2011 ακόμη και αν έχει ήδη υποβληθεί χειρόγραφη δήλωση στη Δ.Ο.Υ.

Διαβάστε τις οδηγίες υποβολής Ε9 μέσω Taxisnet.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο fimes.gr σέβεται την ελευθερία της γνώμης και δημοσιεύει κάθε σχόλιο που δεν έχει υβριστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά οτι δεν υιοθετούμε τα γραφόμενα, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Για να γράψετε σχόλιο, μπορείτε να συνδεθείτε παρακάτω μέσω social media ή συμπληρώνοντας μόνο όνομα, email και κλικάροντας "Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης".