Εκλογές 2012: Παπαδήμος, δημοσκοπήσεις και πανικός

Τι ποσοστά συγκεντρώνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση για τις εκλογές του 2012; Τι ποσοστό εμπιστοσύνης παίρνει η κυβέρνηση Παπαδήμου; Ποιος κερδίζει στη κόντρα Λοβέρδου-Βενιζέλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Πανικό σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προκαλούν τα ποσοστά του Παπαδήμου σε πρόσφατη δημοσκόπηση. Προβάδισμα 8,8 μονάδων και εξακομματική Βουλή, προβλέπει η νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4% έναντι 12,6% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή και τα δύο κόμματα μαζί 34%!, ενώ αυξημένα ποσοστά συγκεντρώνουν τα κόμματα της Αριστεράς.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι: ΝΔ 21,4%. ΠΑΣΟΚ 12,6%, ΚΚΕ 9,3%, ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, ενώ στη Βουλή εισέρχεται και η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 5%.

Εκλογές τον Απρίλιο ζητούν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 56,2% καθώς τότε εκτιμούν ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ανταλλαγή των προκειμένου να προχωρήσει το «κούρεμα». Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 37,7% επιλέγει την εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση Παπαδήμου τον οποίο μάλιστα επιλέγει ένα ποσοστό 40,1% για Πρωθυπουργό σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία έναντι 35,4% που επιλέγει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

Πρώτος στις θετικές γνώμες ο κ. Παπαδήμος με ποσοστό 66% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται τελευταίος με ποσοστό 18,8%. Φ. Κουβέλης 51,4%, Αντώνης Σαμαράς 35%, Αλέξης Τσίπρας 30,6%, Αλέκα Παπαρήγα 26% και Γιώργος Καρατζαφέρης 22,2%.

Εκλογές αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις κάλπες ζητεί το 72,7% των ερωτηθέντων ωστόσο οι ψηφοφόροι εμφανίζονται απρόθυμοι να στηρίξουν την ανοιχτή διαδικασία καθώς το 77,1% λέε πως δεν θα πήγαινε σίγουρα ή μάλλον σίγουρα να ψηφίσει έναντι του 20,7% που απαντά μάλλον και σίγουρα ναι.

Σε παράσταση για «δυο» εξελίσσεται η μετά Παπανδρέου εποχή αφού στην ερώτηση για το ποιόν θα ψήφιζαν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, το 29,8% όσων απαντούν ότι θα πήγαιναν στις κάλπες επιλέγουν τον τον Ευ.Βενιζέλο και το 27,4% τον Ανδρ.Λοβέρδο. Σε όσους όμως δηλώσουν πως το 2009 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας προηγείται του υπουργού των Οικονομικών με ποσοστά 21,3% και 20,6% αντίστοιχα.

Διαβάστε για τις κρυφές δημοσκοπήσεις που προβληματίζουν τη ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.