Προσοχή: στο έλεος διαρρηκτών και κλεφτών τα σπίτια

Με ένα μάτι κοιμούνται οι κάτοικοι των σπιτιών στις πόλεις και τα χωριά της περιφέρειας, που ζουν υπό τον φόβο των διαρρηκτών. Πώς δρουν οργανωμένες συμμορίες;

Οργανωμένες συμμορίες και περιστασιακοί κλέφτες έχουν γίνει πραγματικός εφιάλτης και τα κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια αποτελούν καθημερινό φαινόμενο σε όλη τη χώρα.

Στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, οι κάτοικοι αναγκάζονται να… φυλάνε βάρδιες και να περιπολούν στους δρόμους, για να αποτρέψουν τις εισβολές στα σπίτια τους που έχουν ξεπεράσει τις 50 τους δύο τελευταίους μήνες! Οι διαρρήκτες χτυπούν σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ζίτσας και του πρώην δήμου Περάματος, ενώ μια τριμελής σπείρα αλλοδαπών μεταξύ των οποίων είναι και μία γυναίκα κρύβεται πίσω από δεκάδες διαρρήξεις με λεία χρήματα και τιμαλφή στις περιοχές Κρύα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Αγία Μαρίνα, Ελεούσα, Βουνοπλαγιά και Λαψίστα!

*** Στον Έβρο, όπου πριν από λίγες ημέρες δολοφονήθηκε μια 85χρονη στο χωριό Ταύρη από ληστές, η εγκληματικότητα κάνει τους κατοίκους να νιώθουν εντελώς απροστάτευτοι. Στο χωριό Νίψα, μία γυναίκα έλειψε μόλις για μισή ώρα και όταν επέστρεψε βρήκε το σπίτι της άνω –κάτω! Στο ίδιο χωριό, οι διαρρήκτες χτύπησαν και άλλα δύο σπίτια.

*** Στη Μεσσηνία, οι συμμορίες διαρρηκτών έχουν βάλει στο μάτι τα χωριά. Στον Λαγκούβαρδο, διέρρηξαν την αποθήκη ενός αγρότη και άρπαξαν… πασσάλους για ντομάτες, ένα αλυσοπρίονο και άλλα γεωργικά εργαλεία, ενώ σε αγροτική περιοχή κοντά στα Φιλιατρά ξήλωσαν τα κάγκελα από το παράθυρο μιας αγροτικής αποθήκης τραβώντας τα με αυτοκίνητο και στη συνέχεια άρπαξαν αγροτικά εργαλεία και μοτέρ για αγροτική χρήση!

*** Στην ανατολική Φθιώτιδα, βρέθηκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών τουλάχιστον τρία εξοχικά σπίτια στον οικισμό της Κουβέλας. Οι δράστες άρπαξαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν και προξένησαν μεγάλες ζημιές.

*** Στην Πάτρα, στην περιοχή Μιντιλόγλι, οι άγνωστοι που εισέβαλαν σε ένα σπίτι εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, άρπαξαν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη παραβίασης.

*** Στα Χανιά, άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού ενός 60χρονου και άρπαξαν ένα μεταλλικό κουτί με 8.300 ευρώ, κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ διάφορα ατομικά έγγραφα, μετοχές και βιβλιάρια καταθέσεων!

Διαβάστε το νέο κόλπο των διαρρηκτών για να κλέψουν το σπίτι σας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.