Γνωστός δήμαρχος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος

Ποιες κατηγορίες προσάπτονται σε γνωστό δήμαρχο για οικονομικά σκάνδαλα στο δήμο του; Ποιοι άλλοι φέρονται να κατηγορούνται μαζί του;

Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Για την ίδια πράξη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε δίωξη εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου – στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Τη δίωξη απήγγειλε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στη μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου, προσώπων. Για το σκέλος που αφορά το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη από αυτήν της υπεξαίρεσης.

Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στο πολυσέλιδο πόρισμά της διαπίστωσε καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και των συζύγων τους, που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και συνεπώς ζήτησε να διερευνηθεί η περίπτωση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσίευσε, αποφάσισε τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Μιχ. Λεμούσια, ο οποίος συμπλήρωσε το 6μηνο της προφυλάκισης.

Δείτε το άγριο ξύλο σε γνωστό δήμαρχο από απεργούς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.