Ποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία χρεοκόπησε

Ποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν κατάφερε να αποφύγει τη χρεοκοπία; Ποια εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων βάζει οριστικά λουκέτο;

Η Saab Automobile με 64 χρόνια ιστορίας κατέθεσε σήμερα αίτηση πτώχευσης σε σουηδικό περιφερειακό δικαστήριο, δίνοντας τέλος στην εδώ και καιρό μάχη για επιβίωση της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Saab Automobile Victor Muller, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ιδιοκτήτριας Swedish Automobile, κατέθεσε την αίτηση ώρες πριν το δικαστήριο συνεδριάσει για τη σε εξέλιξη αναδιοργάνωση της σουηδικής εταιρείας.

Η Saab Auto από το Σεπτέμβριο λειτουργούσε υπό την προστασία των πιστωτών. Όμως οι διαπραγματεύσεις με τους κινέζους εταίρους δεν ευοδώθηκαν κι έτσι χρεοκόπησε.

Η Saab αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με τους 3.700 εργαζομένους της να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η παραγωγή στο κυριότερο εργοστάσιό της, στο Τρολχάταν της δυτικής Σουηδίας, είχε σταματήσει ήδη από τον Απρίλιο.

Η GM αυτό το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι δεν θα εγκρίνει καμία από τις προτεινόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, περιορίζοντας τις ελπίδες για την αυτοκινητοβιομηχανία ότι θα διασφαλίσει μια συμφωνία πριν από την ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας.

Διαβάστε ποια αεροπορική εταιρεία οδεύει προς χρεοκοπία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.