Τη σκότωσαν οι γονείς της γιατί αρνήθηκε το προξενιό

Σοκ προκαλεί η δολοφονία 20χρονης κοπέλας από τους γονείς της επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί με προξενιό.

Ένοχη για τη δολοφονία της είναι η ίδια η οικογένειά της. Οι γονείς της, ο αδερφός της (ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη και με τρεις σφαίρες της αφαίρεσε τη ζωή) και η αδερφή της, που ήταν παρούσα αλλά δεν έκανε τίποτα για να τη σώσει. Ήταν θέμα τιμής. Και τα εγκλήματα τιμής είναι συνηθισμένα στην πακιστανική κουλτούρα.

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 2007, όταν ο Μοουντουσάρ πήρε την εντολή από τους γονείς του και σκότωσε την 20χρονη αδερφή του Σαντία Σεΐχ, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Σαρλερουά του Βελγίου.

Το εφετείο της Μονς, στο Βέλγιο, επέβαλε φυλάκιση 25 ετών στον πατέρα και 20 ετών στη μητέρα της κοπέλας. Ο Μουντουσάρ, αν και ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, ενώ μια από τις αδελφές της νεαρής, που ήταν παρούσα στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών.

Οι γονείς κρίθηκαν ένοχοι ως ηθικοί αυτουργοί, αφού διέταξαν τη δολοφονία της νεαρής Σαντία, η οποία ακολουθούσε τον δυτικό τρόπο ζωής και είχε εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας για να σπουδάσει νομικά και να ζήσει τον έρωτά της με ένα συνομήλικό της Βέλγο.

Οι γονείς είχαν προσπαθήσει να την παντρέψουν με προξενιό με έναν ξάδελφό της που ζούσε στο Πακιστάν και δεν τον είχε δει ποτέ της. Μάλιστα ο “γάμος” τελέστηκε το 2005 από έναν ιμάμη μέσω ίντερνετ.

Οι γονείς “δεν δίστασαν, για λόγους τιμής, να σκοτώσουν την κόρη τους που αρνήθηκε να υποκύψει στο θέλημά τους να παντρευτεί με προξενιό”, τόνισε ο εισαγγελέας Αλέν Λεκρενιέ, ο οποίος ζήτησε να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Από την έναρξη της δίκης ο Μουντουσάρ είχε παραδεχτεί ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος, εξηγώντας ότι σκεφτόταν από καιρό να σκοτώσει την αδελφή του επειδή είχε κηλιδώσει την τιμή της οικογένειας με την άσωτη ζωή της.

Διαβάστε για τον άντρα που βαρέθηκε τη γυναίκα του και την έθαψε ζωντανή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.