Επίθεση Αμερικής στο Ιράν: πότε θα γίνει

Τι λένε οι φήμες για την επίθεση της Αμερικής στο Ιράν. Γιατί η μεγάλη παγκόσμια υπερδύναμη χάνει την δύναμή της;

Οι φήμες θέλουν το Ιράν και την Ινδία να διαπραγματεύονται την ανταλλαγή πετρελαίου με χρυσό. Κάτι τέτοιο θα πλήξει καίρια την αξία του δολαρίου, και θα αυξήσει τις εντάσεις στη περιοχή. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ συμφώνησαν να επιβάλλουν αυστηρές οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις στο Ιράν, ώστε να το αναγκάσουν να εγκαταλείψει τα πυρηνικά του σχέδια. Αυτή όμως η προσέγγιση δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Το Ιράν δεν είναι απομονωμένο, και διαθέτει φίλους όπως η Ινδία, που θα το στηρίξουν. Στο τέλος, η Αμερική θα υποχωρήσει, ή θα αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι το βασικό της πρόβλημα είναι η τυχόν υποβάθμιση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Μια συμφωνία του 1970 καθιέρωσε το δολάριο ως το μόνο νόμισμα αγοράς και πώλησης αργού πετρελαίου, με αποτέλεσμα την εξέλιξή του σε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Ακολούθησε η μεγάλη ζήτηση για δολάρια, κάτι που αύξησε την αξία του, ενώ η συγκέντρωση δολαρίων από τα διάφορα κράτη διευκόλυνε τις ΗΠΑ στο να διαθέτουν άφθονη πίστωση.

Αυτό οδήγησε στην υπερχρέωση των ΗΠΑ, και στην αύξηση της ανεργίας για τους πολίτες της. Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα παραπαίει, και η οικονομία της είναι κάθε άλλο παρά υγιής. Αυτή δεν είναι εικόνα μιας παγκόσμιας υπερδύναμης, και κάποιες χώρες το έχουν αντιληφθεί, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να απομακρύνονται από το δολάριο, ειδικά στην αγορά πετρελαίου.

Αν το δολάριο χάσει την προνομιακή του θέση, η Αμερική θα κινδυνεύσει. Ένα μεγάλο μέρος της υψηλής αξίας του οφείλεται στο ότι χρησιμοποιείται μονοπωλιακά στις συναλλαγές πετρελαίου. Αν αυτό πάψει, η αξία του θα καταρρεύσει. Κάποια νομίσματα θα πάρουν αξία, κάποια άλλα όχι. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως θα ανέβει αλματωδώς η αξία του χρυσού.

Το 1975, ο πρόεδρος Νίξον έπεισε την Σ. Αραβία να πληρώνεται σε δολάρια για το πετρέλαιο της, ως αντάλλαγμα της αμερικανικής προστασίας από την ΕΣΣΔ. Το 1975, οι χώρες του OPEC συμφώνησαν και αυτές. Έτσι, όλες οι χώρες του κόσμου άρχισαν να μαζεύουν δολάρια για να αγοράζουν πετρέλαιο.

Το εν λόγω σύστημα ήταν προς όφελος των ΗΠΑ, αφού αυξήθηκε η παγκόσμια ζήτηση δολαρίων, και η Αμερική απέκτησε τρομερές πιστωτικές δυνατότητες. Στην ουσία, οι ΗΠΑ έλεγχαν το παγκόσμιο πετρέλαιο, αφού η αξία του συναρτάται από το δολάριο, το οποίο τυπώνουν και ελέγχουν οι ίδιες. Πέραν του πετρελαίου, το δολάριο έγινε κυρίαρχο και σε όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις του παγκόσμιου εμπορίου, με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος να το χρησιμοποιεί για τις διάφορες συναλλαγές του.

Όλα αυτά συνετέλεσαν στην άνθηση της αμερικανικής οικονομίας, που ακόμη και αν δεν τα πήγαινε καλά σε εσωτερικό επίπεδο, το γεγονός ότι το δολάριο ήταν το κυρίαρχο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, αρκούσε.

Το ισχυρό δολάριο επέτρεπε στην Αμερική να εισάγει φτηνά, στην ουσία επιδοτώντας τον Αμερικανό καταναλωτή, εις βάρος όλων των υπολοίπων. Αυτό όμως είχε μια αρνητική συνέπεια. Επλήγη η αμερικανική παραγωγή, και οι θέσεις εργασίας μετανάστευσαν σε τρίτες χώρες, με αποτέλεσμα να θιγεί ανεπανόρθωτα η αμερικανική οικονομία.

Αν η αγορά πετρελαίου δεν γίνεται με δολάρια, τότε κανένα κράτος δεν θα το «κυνηγάει», με αποτέλεσμα σύντομα να χάσει την αξία του. Έτσι, σήμερα όλοι πιστεύουν πως η Αμερική θέλει να ξεκινήσει πόλεμο για να προστατεύσει τις πηγές πετρελαίου, αλλά η αλήθεια είναι ότι απλά θέλει να προστατέψει το δολάριο, διατηρώντας το «πετροδολαριακό» σύστημα.

Ένα καλό παράδειγμα είναι ο πόλεμος του Ιράκ. Έως το 2000 καμία χώρα του OPEC δεν είχε τολμήσει να παραβιάσει το ισχύον σύστημα, και κανένας δεν απειλούσε την κυριαρχία του δολαρίου. Η Γαλλία όμως, και κάποιες άλλες χώρες της ΕΕ έπεισαν τον Σαντάμ να τους πουλάει πετρέλαιο με αντάλλαγμα τρόφιμα σε ευρώ. Έως τον Μάρτιο του 2003, κι άλλες χώρες έδειξαν παρόμοιο ενδιαφέρον, όπως το Ιράν, η Ρωσία, η Βενεζουέλα, και η Ινδονησία. Το 2002, ο εκπρόσωπος του Ιράν προσκλήθηκε στην ΕΕ προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο πώλησης ιρανικού πετρελαίου σε ευρώ.

Όλα αυτά απειλούσαν το δολάριο. Έτσι, τον Μάρτιο του 2003, οι ΗΠΑ εισέβαλλαν στο Ιράκ, τερματίζοντας το πρόγραμμα πώλησης του πετρελαίου του σε ευρώ. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα. Τον Φεβρουάριο του 2011, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn ζήτησε να υπάρξει ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα, απέναντι στο δολάριο. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους.

Το κόστος ενός πολέμου για την Αμερική είναι τεράστιο. Όμως το κόστος της κατάρρευσης του συστήματος του δολαρίου θα ήταν ακόμη πιο μεγάλο για τις ΗΠΑ. Αν το πετρέλαιο αρχίσει να πουλιέται σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, ή σε χρυσό, τότε το δολάριο θα γίνει ασήμαντο, και η Αμερική θα χάσει την παντοδυναμία της.

Το Ιράν μπορεί να είναι απομονωμένο από τις ΗΠΑ και την Δυτική Ευρώπη, αλλά έχει πολλούς φίλους και συμμάχους. Έχει την Βενεζουέλα, και την Ινδία.

Η Ελλάδα αντιτίθεται στις κυρώσεις της ΕΕ, διότι το Ιράν της πουλάει πετρέλαιο με πίστωση. Η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία θέλουν να εξαιρεθούν από το εμπάργκο, επειδή βασίζονται στο ιρανικό πετρέλαιο. Και επίσης, η Τεχεράνη διατηρεί άριστες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα με την Μόσχα. Τέλος υπάρχει και η Κίνα η οποία αποτελεί σημαντικό εμπορικό εταίρο του Ιράν, η οποία θα συνεχίσει να συναλλάσσεται μαζί του, ασχέτως των αμερικανικών κυρώσεων, και μάλιστα θα ωφεληθεί αφού θα πέσουν οι τιμές αγοράς του ιρανικού αερίου και πετρελαίου.

Έτσι, το Ιράν θα συνεχίσει να πουλάει πετρέλαιο στους φίλους του, και όχι σε δολάρια. Ήδη υπάρχουν συζητήσεις με την Ινδία, που θέλει να δίνει χρυσό για το πετρέλαιο που προμηθεύεται, αλλά και με τις Ρωσία και Κίνα που θέλουν να το αγοράζουν με τα δικά τους νομίσματα. Η Ινδία ήδη συναλλάσσεται με την Κίνα σε γιουάν, ενώ εδώ και ένα χρόνο η Ρωσία και η Κίνα χρησιμοποιούν ρούβλια και γιουάν στις μεταξύ τους συναλλαγές. Κάτι ανάλογο είναι στα σκαριά και μεταξύ Κίνας και Ιαπωνία.

Αν λοιπόν βγει από τη μέση η ΕΕ, το ιρανικό πετρέλαιο (2.4 εκατ. βαρέλια την ημέρα) θα συνεχίσει να πωλείται, αλλά όχι σε δολάρια. Βλέποντας όλα αυτά, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τους λόγους που η Αμερική αυξάνει τις εντάσεις στον περσικό κόλπο. Θέλει να προλάβει τις εξελίξεις που οδηγούν στην απομάκρυνση από το δολάριο, και τις οποίες οδηγούν το Ιράν, η Ινδία, η Κίνα, και η Ρωσία.

Το πρόσχημα είναι η δήθεν κατασκευή πυρηνικών όπλων από το Ιράν, κάτι όπως που η αρμόδια ΙΑΕΑ δεν επιβεβαιώνει. Οι επιθεωρητές της δεν βρήκαν καμία ένδειξη κατασκευής πυρηνικών όπλων. Και εν πάση περιπτώσει, γιατί δεν ασχολούνται οι Αμερικάνοι με το πυρηνικό Πακιστάν, ή την πυρηνική Β. Κορέα;

Η Ρωσία, η Ινδία, και η Κίνα, που αποτελούν συμμάχους του Ιράν, παράγουν χρυσό. Αν βγει το δολάριο από τη μέση, και αν το παγκόσμιο συναλλαγματικό ζήτημα γίνει σύνθετο, οι χώρες αυτές μπορούν κάλλιστα να αγοράζουν πετρέλαιο με χρυσό. Ιστορικά, όποτε υπάρχουν κάποιες παγκόσμιες νομισματικές επιπλοκές, ο χρυσός επανέρχεται στο προσκήνιο ως σταθερή αξία.

Το 2012 μπορεί να μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που ο πλανήτης εγκατέλειψε το δολάριο. Αν η κάθε χώρα αρχίσει να χρησιμοποιεί εναλλακτικά νομίσματα στην αγορά πετρελαίου, το δολάριο θα εξαφανιστεί.

Αυτό αποτελεί άσχημη προοπτική για την υπερχρεωμένη Αμερική. Το μόνο που την βοηθάει είναι η σημερινή αξία του νομίσματός της ως παγκόσμιο αποθεματικό. Αν αυτό πάψει να υπάρχει, θα πάψουν να υπάρχουν και όλα τα πλεονεκτήματα, και οι επιδοτήσεις , που συντηρούν τον αμερικανικό τρόπο ζωής.

Τώρα, το μεγάλο ερώτημα είναι το ποιος θα ωφεληθεί από αυτές τις εξελίξεις. Τα νομισματικά παιχνίδια ενέχουν σοβαρούς κινδύνους, και απαιτούν σύνθετες αναλύσεις και προβλέψεις. Ο μόνος σίγουρος τρόπος αποφυγής των συνεπειών είναι ο χρυσός. Πρόκειται για την πιο αξιόπιστη αξία, αφού στηρίζεται από κάποια υλική αξία. Για αυτό και αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των απανταχού επενδυτών, όταν οι καιροί είναι δύσκολοι.

Διαβάστε ακόμη εμπάργκο ιρανικού πετρελαίου: πως επηρεάζει την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.

3 Σχόλια

  1. « ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΕΙΛΕΙ;….. »

    Κυριες, -οι,

    Σε παγκόσμια κλίμακα εάν θέλεις να έχεις την επιροή, πρέπει να έχεις και την δύναμη και τους τρόπους να την επιβάλλεις. Η Αμερική ήταν πάντα μια απειλή για τόπους, τις χώρες και για τα πράγματα σε διεθνές επίπεδο. Τώρα, ήρθε η σειρά να απειλεί το Ιράν και τη Συρία.

    Στις γενικές απειλές της Αμερικής, τώρα που απειλεί το Ιράν, γιατί δεν πρόκειται να παρατηθεί;

    Μεταξύ το 2008 και το 2010, η Αμερική για να αποφύγει και να απαλλαγή απο την κρίσει, αναγκάστηκε να εκτυπώσει τρισεκατομύρια δολάρια και τα ώθησε στην αγορά των ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

    Όπως γνωρίζετε, μια χώρα πέραν απο τα αγαθά και τις υπηρεσίες που παράγει, εάν συνεχίζει να εκτυπώνει περισσότερα χρήματα, δημιουργείται ο πληθωρισμός στη χώρα αυτή.

    Λοιπόν, η Αμερική συνέχεια εκτυπώνει χρήμα , που αυτό σημαίνει οτι δανείζεται και πώς είναι δυνατών να μην έχει πληθωρισμό στην χώρα αυτή; Πώς ειναι δυνατών να είναι σταθερή η οικονομία της; Όταν το χρήμα που κυκλοφορεί δεν έχει αντίκρυσμα, δηλαδή ειναι πλαστό.

    Πολλές φορές δείχνει λίγο ή καθόλου πληθωρισμό, ενώ στην ουσία αυτό που κάνει η Αμερική, είναι ενατίον το κανονισμό της οικονομίας και δέν έχει κανένα ηθικό, απέναντι στην παγκόσμια κοινωνία.

    Πρώτον, η Αμερική έχει επιβάλλει στις χώρες στις συναλλαγές τους να χρησημοποιουν το δολάριο. Δεύτερον, με το δολάριο να πωλούν το πετρέλαιο, που είναι και το πιο σημαντικότερο, δηλαδή με τα Κράτη του Κόλπου και τη Σαουδική Αραβία, έχει το δολάριο ισχυρό δεσμό και γι’ αυτό ονομάζεται και Πέτρο-δολάρια.

    Αλλά αυτά τα δύο στοιχεία, δεν είναι αρκετό για να κρατήσει το δολάριο ζωντανό. Με λίγα λόγια, δεν είναι επαρκής.

    Η ανταλλαγή των αγαθών και υπηρεσιών στον κόσμο με το δολάρια μειώθηκε π΄ρα πολύ. Τώρα πρέπει να βρίσκεται ή έπεσε στο 61%. Το χαμηλότερο ποσοστό στις συναλλαγές των κρατών ήταν 95% και το 1950, με λίγα λόγια το «κράτος απατεώνων» μετά την Αμερική αυξάνονται. Ο εκβιασμός και η απειλεί, κατά την οικονομία των ΗΠΑ μέρα-παραμέρα αυξάνεται.

    Αυτό που παρακολοθούμε το τελευταίο καιρό, η εμμονή στις τιμές του πετρελαίου δεν έπεσε ποτέ και συνεχίζει να ανεβαίνει. Κάποτε μας έλεγαν, όταν η τιμή του πετρέλαιου φτάσει στο μάξιμουμ, θα γίνει πόλεμος. Δεν ήταν και είναι παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Μάλιστα, η γείτονα χώρα Τουρκία εκέινη την περίοδο επειδή είχε πρόβλημα οικονομικό και δεν υπήρχε πετρέλειο, έφτασε σε σημείο να συμμετάσχει στο γιουροβίζιον με το «Αμάν Πετρέλαιο είσαι η ψυχή μου», που απ’ οτι θυμαμαι το είχε τραγουδήσει η Αζδα Πέκκαν και είχε βγεί προτελευταία.

    Όμως, επειδή υπάρχει η κρίση στις δυτικές χώρες, η παραγωγή είναι χαμηλή και είναι γεγονός πιά, ότι χρησιμοποιείται λιγότερη ενέργεια, αλλά η τιμή του πετρελαίου όλο και αυξάνεται. Γιατί;

    Το Ιράν που δέχεται την απειλεί της Αμερικής , ο κύριος σκοπός είναι να διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

    Το πλούτο της Αμερικής, είναι ήδη γνωστό οτι προέρχεται απο το πετρο-δολάρια , γι’ αυτό πρέπει πάντα να κρατήσει ζωντανή την απειλή προς κάθε χώρα που παράγει πετρέλιο. Προκειμένου να την επιβάλλει την απειλεί, πρέπει να της παράσχει κάθε εθικτό μέσο.

    Αυτή τη στιγμή η απειλή της Αμερικής προς το Ιράν και την Συρία, την τιμή του Πετρελαίου την έφτασε στα 122 δολάρια το βαρέλι και όσο συνεχίζεται θα φτάσει στην κορυφή.

    Έτσι, όσο ανεβαίνει το ποσοστό των απειλών, τόσο πιό πολλά δολάρια συσσορευονται στην Αμερική, σε λίγο καιρό θα καταντήσει αυτό το πολύτιμο αγαθώ χαρτί για εμάς και γι’ αυτούς θα είναι σαν το χαρτί υγείας.

    Όταν το βαρέλι του πετρελαίου, απο 80 δολάρια έφτασε στα $ 122 δολάρια, η διαφορά των 42 δολαρίων ανα βαρέλι ενυσχύει την αγορά της Αμερικής, διότι τα δολάρια αυτά που προέρχονται απο τις συναλλαγές με την παροχή προσθέτουν αξία στο δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη αξία του δολαρίου, άμεσα τα οφέλει εισρέουν στην Αμερική. Σκεφτήτε τα δισεκατομύρια βαρέλια την ημέρα που παράγουν οι χώρες και επι 42 δολάρια στο βαρέλι…. μόνο αυτό φτάνει και στο κάτω της γραφής, με ένα χρήμα χωρίς αντικρυσμα.

    Αυτό το έργο και το παιχνίδι των Αμερικάνων, ορισμένοι νομίζουν ότι συμφέρει και στην Ρωσία, αλλά λάθος κάνουν.

    Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, η Ρωσία θα αποκτήσει ένα μέρος του κέρδους της και αυτό οφείλεται στην δικιά της παραγωγή. Φυσικά, εδώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμφωνίες υπάρχουν κάτω απο το τραπέζι; Γιατί όλο αντίπαλοι είναι, αλλά τελευταία όταν η μία βρίσκεται εν δράση και η άλλη δεν είναι τυχαίο που σιωπά.

    Η Αμερική, ώς αντίπαλος του παιχνιδιού αυτού, όταν κερδίζει χιλιάδες δολάρια απο το πετρελαίο, η Ρωσία φαίνεται οτι έχει παίξει κάποιο ρόλο, αλλά στα έσοδα είναι ένα πρός χίλια και πώς το δέχεται αυτό; Μία υπερδύναμη, όπως είναι η Ρωσία είναι φυσικά απίστευτο!

    Η Ρωσία πάντα να κερδίζει ένα δεν είναι νίκη, αλλά είναι φρίκη, γι’ αυτό το έργο της Ρωσίας σήμερα είναι και απαιτεί μια θέση στην παγκόσμια σκακκιέρα και ίσως εάν δεν τα βρούν θα δράση. Αλλά η ζυμώσεις που γίνονται τελευταία στο θέμα αυτό, είναι παιχνίδι μεταξύ των δύο, προκειμένου να βγάλουν την Κίνα απ’ έξω. Διότι στους δυο ο τρίτος δεν χωρά.

    Σήμερα το πεδίο που πρέπει να παιχτεί το παιχνίδι είναι το Ιράν και η Συρία. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Επίσης, ποιός μου λέει και μπορεί να μου εγγυηθει, ότι, όλα αυτά τα τερτίπια τα σημερινά, που ζούμε ως λαός δεν έχει σχέσει με το πλούτο που έχει αυτή η χώρα και απο σήμερα θέλουν να καθαρίζουν με εμάς.
    Απο την άλλη πλευρά η συνεχής αύξηση των τιμών της ενέργειας, παθών απο αυτά είναι εις διπλούν η Κίνα. Που αυτό, όπως γαίνεται άμεσα συνδέει τις δύο χώρες, δηλαδή την Κίνα και την Ρωσία.

    Η Ρωσία και η Κίνα το να είναι στο ίδιο στρατόπεδο, ο κύριος λόγος είναι η ενέργεια. Όμως, τα πράγματα μπορεί για την ώρα να φαίνονται έτσι, κατα βάθος δεν είναι έτσι καθόλου. Άσχετα εάν έχουν γίνει συμφωνίες μεταξύ την Ρωσία και την Κίνα, που αφορούν την σχέσει των συναλλάγων να υλοποιουνται σε εθνικό νόμισμα των χωρών, σε στρατιωτική συνεργασία, όπως και στην ενέργεια. Όμως, μην ξεχνάμε πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής ποτέ δεν έχει γίνει και αυτό λέει πολλά.

    Εδώ τίθεται το ερώτημα, η Αμερική είναι η πιό υπερχρεωμένη χώρα στον κόσμο, παρόλο αυτό γιατί το νόμισμα της είναι στην αγορά και χρησημοποιήται στις συναλλάγες μεταξύ των χωρών; Γιατί να μήν αλλάξη το νόμισμα αυτό σε παγκόσμια βάση ή γιατί να μην πάρει άλλο νόμισμα την θέση του;

    Η Ελλάδα, μετά το κούρεμα σχεδόν οφείλει 200 δισεκατομμύρια Αμερικανικά δολάρια και παραλίγο θα μας κρέμαγαν για το τίποτα. Το χρέος των Αμερικάνων που είναι 15.3 τρισεκατομμύρια δολάρια, πώς είναι δυνατόν το νόμισμα της Αμερικής να είναι το χρήμα των συναλλάγων του κόσμου;

    Στην ερώτηση αυτή υπάρχει μόνο μία απάντηση Κύριοι και ειναι: «Η Απειλή». Χωρίς την απειλεί, το δολάριο της Αμερικής αξία δεν θα έχει.

    Φιλικά,

    Μεχμέτ_ΙΜΑΜ (Οικονομολόγος-Ερευνητής)
    Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συμπαραστάσεως των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα. «Η Φιλότητα».
    m.imam61@yahoo.gr

  2. To άρθρο ξεκινάει από κάποια (αδιαμφισβήτητα) γεγονότα, συνεχίζει με κάποιες ερμηνείες τις οποίες όμως δεν δικαιολογεί πλήρως και καταλήγει με την γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή “conspiracy theory” προκειμένου να “περάσει” δύο πράγματα: 1ον) Την γνωστή αντιαμερικανική ρητορεία και 2ον) το ότι ο κόσμός πρέπει να αρχίσει να επενδύει αγοράζοντας χρυσό.

    Σχετικά με το Νο1, πέρα από το ότι στο ευρωπαϊκό προτεκτοράτο του “Ελληνο-Καφριστάν” είναι της μόδας οι ιθαγενείς να συμπεριφέρονται σαν αμερικανοί αλλά “και καλά” να δηλώνουν αντι-αμερικανοί, αυτό που έχει σημασία είναι ότι μιά σοβαρή χώρα οφείλει να φροντίζει τα συμφέροντα του λαού της, ειδικά στην εξωτερική πολιτική. Οι ΗΠΑ λοιπόν δεν κάνουν τίποτα περισσότερο ή λιγώτερο. Επειδή όμως οι Καφρο-Έλληνες έχουν συνηθίσει (λόγω εξωτ. πολιτικής της χώρας τους) να δέχονται την μία σφαλιάρα πίσω από την άλλη και να έχουν γίνει το ρεζίλι ολόκληρου του πλανήτη από ανύπαρκτες χώρες όπως η “FYRO Μacedonia”, οι Αλβανία, κλπ., νομίζουν ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στον υπόλοιπο κόσμο. Ευτυχώς ο υπόλοιπος κόσμος, παρ’ ότι σύμφωνα με το σκεπτικό του μέσου καφροέλληνα δεν είναι τόσο έξυπνος όσο ο ίδιος, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι με μεγάλη διαφορά ο καφροέλληνας είναι ο πλέον ηλίθιος, ανώριμος και ενοχλητικά επικίνδυνος για τον υπόλοιπο παγκόσμιο πολιτισμό λαός της υφηλίου.

    Τώρα, σχετικά με το Νο2, πολύ θα ήθελα να μάθω τις διασυνδέσεις και διαπλοκές αυτού που έγραψε το άρθρο αυτό (μην παρακενεύεστε που δεν το υπογράφει κανείς) διότι πολύ φοβάμαι ο ρέκτης του κειμένου μάλλον συμφέρον έχει να τρέξετε εσείς τα πρόβατα και ξοδεύοντας όλες σας τις οικονομίες να αγοράσετε χρυσό.

  3. Ara sumfwna me to ar8ro me to empargko to Iran 8a arxisei na poulaei diesel me xruso afou pia osoi 8eloun me dolario 8a exoun kanei empargko(EE,HΠΑ)..ara 8a ginei polemos…kai h katastrofh tou kosmou(3o pagkosmios polemos)….tlk mporei na eixe kai dikio o nostradamos..:C

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines