Τέλος το .com: γιατί αποτελεί πλέον παρελθόν

Γιατί η κατάληξη “.com” είναι παρελθόν και για ποιο λόγο δημιουργείται ανταγωνισμός ανάμεσα στις ιστοσελίδες;

Τα domain names ελευθερώνονται και πλέον ο καθένας μπορεί να βάλει στην ιστοσελίδα του ότι κατάληξη θέλει. Ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για το παγκόσμιο διαδίκτυο, ο ICANN, αποφάσισε να κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία του διαδικτύου επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες να έχουν οποιαδήποτε κατάληξη θέλουν στην διεύθυνσή τους.

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στις εταιρίες και φυσικά θα υπάρξει και μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Μέχρι σήμερα υπάρχουν 312 καταλήξειςπου μπορούσε να επιλέξει ο χρήστης να βάλει στη διεύθυνση της ιστοσελίδας του από τις οποίες η πιο δημοφιλής, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι η «.com» με περίπου 100 εκατ. καταχωρημένα ονόματα, χωρίς να δεσμεύονται να χρησιμοποιήσουν την κατάληξη “.com”.

Όποιος θέλει το μόνο που έχει να κάνει είναι να υποβάλει το αίτημά του στον ICANN μέχρι τον Απρίλιο όμως θα πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι το κόστος της αίτησης για την παροχή ιδιόκτητης κατάληξης διεύθυνσης, ανέρχεται σε περίπου 185.000 δολάρια, ενώ για κάθε χρόνο θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 25.000 για ελάχιστο χρονικό διάστημα δέκα ετών (όταν μία διεύθυνση “.com” κοστίζει δέκα δολαρίων ετησίως).

Διαβάστε πως μπορεί το iphone να κάνει αλκοτέστ και ποια είναι τα κινητά με την υψηλότερη και την χαμηλότερη ακτινοβολία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.