Πότε οι γραπτές εξετάσεις και η συνέντευξη στο Δημόσιο

Πότε μπαίνουν οι γραπτές εξετάσεις και η συνέντευξη στο Δημόσιο; Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν και πότε;

Συνέντευξη και εξετάσεις όπως και αυτές που γίνονται για την αξιολόγηση των υποψήφιων διευθυντών ετοιμάζει, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο για την αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι πληροφορίες που ήθελαν του ξένους επιτηρητές να αναλαμβάνουν την αναμόρφωση του Δημόσιου Τομέα μάλλον αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα. Η περιβόητη αναμόρφωση ξεκινάει με αναδιάρθρωση των οργανισμών μέσω των γνωστών καταργήσεων και συγχωνεύσεων.

Μετά από αυτό θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, όπως όμως αναφέρει ο υπουργός υπάρχει το ενδεχόμενο υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, στην περίπτωση κατάργησης οργανικών θέσεων, αλλά όχι απαραιτήτως των συγκεκριμένων εργαζομένων των οποίων η θέση θα καταργηθεί. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει και η διαδικασία αξιολόγησης μέσω γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης στις οποίες προς το παρόν οι πληροφορίες λένε ότι θα μετάσχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι εξετάσεις θα είναι γραπτές και προφορικές, ενώ θα συνυπολογίζεται για τη βαθμολόγηση των υπαλλήλων και ο “φάκελός” τους.

Όποιος δεν επιτύχει στις εξετάσεις θα απομακρύνεται. Για την απόλυση ωστόσο θα χρειαστεί συνταγματική αναθεώρηση, η οποία πάει για την επόμενη Βουλή, αυτή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Διαβάστε ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν το 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.