Εκλογές 2012 Δημοσκόπηση: ανατροπή για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Πώς ανατρέπεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012 και γιατί επικρατεί πανικός στο ΠΑΣΟΚ;

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012 της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», η ΝΔ αυξάνει σημαντικά τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δίνει στη Νέα Δημοκρατία σημαντικό προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του ΠΑΣΟΚ. Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα η αποχή, η οποία προσεγγίζει το 32,5%.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% , το ΠΑΣΟΚ 14%, η ΔΗΜΑΡ 13,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 4%, η ΔΗΣΥ 2,5% και λοιπά κόμματα συνολικά 5,5%.

Εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (91%) στη δημοσκόπηση δηλώνουν ανασφαλείς κοινωνικά, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το 36% αναφέρει ότι εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό έναντι 62% που δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται.

Την ίδια ώρα, οι εθνικές εκλογές 2012 αναμένεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο, λόγω καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις για το PSI. Επιπλέον, η εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ τοποθετείται χρονικά γύρω στον Μάρτιο.

Διαβάστε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον Λουκά Παπαδήμο.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο fimes.gr σέβεται την ελευθερία της γνώμης και δημοσιεύει κάθε σχόλιο που δεν έχει υβριστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά οτι δεν υιοθετούμε τα γραφόμενα, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Για να γράψετε σχόλιο, μπορείτε να συνδεθείτε παρακάτω μέσω social media ή συμπληρώνοντας μόνο όνομα, email και κλικάροντας "Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης".