Ποια εφημερίδα βάζει άμεσα λουκέτο

Ποια εφημερίδα απειλείται άμεσα με λουκέτο, λόγω απόφασης του εκδότη της; Τι απαντούν στον εκδότη οι εργαζόμενοι της εφημερίδας;

Η θύελλα που σαρώνει τα ελληνικά ΜΜΕ, είχε ένα ακόμα θύμα. Ο Κόσμος του Επενδυτή κλείνει με απόφαση του εκδότη της.

Δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους της ιστορικής εφημερίδας Ο Κόσμος του Επενδυτή, καθώς ο εκδότης της Κώστας Γιαννίκος, τους ανακοίνωσε ότι βάζει “λουκέτο”.

Ο εκδότης πρότεινε στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα αποφασίσουν τι πρόκειται να κάνουν μετά από συνέλευση, να τους παραδώσει το όνομα της εφημερίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννίκος τους χρωστάει δύο μισθούς και πλήρωσε μόνο το μισό δώρο, τα Χριστούγεννα.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων, για την Κόσμο του Επενδυτή, που κλείνει:

“Όχι στην εργασιακή ομηρία! Όχι στα troika-news! Οι εργαζόμενοι στα έντυπα που εκδίδει η εταιρεία BESTEND Α.Ε. συμφερόντων του κ. Κ. Γιαννίκου (εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και περιοδικά «TIVO», «Δίφωνο» και «INFORMER») είμαστε σε απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων και αντιτιθέμενοι στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και εξαθλίωσης που έχει επιβληθεί σταδιακά τους τελευταίους μήνες.

Ο αγώνας μας είναι ο ίδιος με όλων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, όπου η καθυστέρηση της καταβολής δεδουλευμένων, η εκ περιτροπής εργασία, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, η εργασία με «μπλοκάκι», οι απολύσεις, το κλείσιμο επιχειρήσεων, η μαζική ανεργία (από τις υψηλότερες πλέον σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συγκρινόμενη μόνο με το χώρο της οικοδομής) και η αποχαλινωμένη εργοδοτική αυθαιρεσία παίρνουν πλέον εφιαλτικές διαστάσεις. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας τείνει να επιβληθεί σαν κοινή μοίρα όλων των εργαζομένων.

Έχουμε πλήρη συνείδηση της αιτίας όλων αυτών: των πολιτικών του μνημονίου και της τρόικας. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι μαζί με τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, του συνόλου των εργαζομένων αλλά και των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, καταρρέει επίσης ο Τύπος ως λειτούργημα μαζί με το δικαίωμα των πολιτών στην πλουραλιστική ενημέρωση, καθώς σταδιακά επικρατούν τα Μέσα και η ενημέρωση των troika-news, των φερέφωνων του μνημονίου και της τρόικας.

Το αντικείμενο του αγώνα των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου δεν είναι «συντεχνιακό» και γι’ αυτό είναι αναγκαίος όχι μόνο ο συντονισμός τους αλλά και η υποστήριξή τους από όλη την κοινωνία: – ενάντια στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια! – ενάντια στην κατάρρευση της ενημέρωσης και στην επιβολή της καταθλιπτικής μονοτονίας των troika-news! – για να αναδειχθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου σε πραγματικούς πρωταγωνιστές μιας ενημέρωσης στην υπηρεσία της κοινωνίας!”

Οι εργαζόμενοι στον «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας BESTEND («TIVO», Info Informer, «Δίφωνο»)

Διαβάστε γιατί το Έθνος απειλείται με χρεοκοπία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.