Μοιρολόγια στην κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου [video]

Με μοιρολόγια η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου το απόγευμα της Παρασκευής στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Δείτε βίντεο.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία του Θόδωρου Αγγελόπουλου χοροστάτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκος Αλβανίας, Αναστάσιος. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλός κόσμος έψαλαν ηπειρώτικα μοιρολόγια.

Στην κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου βρισκόταν η γυναίκα του Φοίβη, η κόρη του Ελένη, ο πρωταγωνιστής της ταινίας του Αλλη Θάλασσα Τόνι Σερβίλο, η βοηθός του Μαργαρίτα Μαντά, ο Ιταλός παραγωγός του Αμαντέο Παγκάνι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, καθώς και πλήθος άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της πολιτικής.

Παράκληση της οικογένειας του Θόδωρου Αγγελόπουλου ήταν αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η κηδεία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου κινηματογραφήθηκε συμβολικά, από το συνεργείο της «Άλλης Θάλασσας», με την σκηνοθετική βοήθεια της κόρης του, Ελένης.

Στεφάνια μεταξύ άλλων έστειλαν: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών – Διευθυντών ΕΡΤ, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου μετά από απόφαση του Παύλου Γερουλάνου, πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Διαβάστε τι είπε ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.