Καίγεται η Αθήνα: Starbucks, Costa Boda, Αττικόν, Eurobank [live]

Χαμός και πυρκαγιές σε όλη την Αθήνα. Δείτε live τα τρομερά επεισόδια. Starbucks, Costa Boda, Αττικόν, Eurobank στις φλόγες.

Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας με οργή κατά των νέων, σκληρών μέτρων που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Τρομερά επεισόδια στο Σύνταγμα και την Άθηνα έχουν μετατρέψει το κέντρο σε πύρινη κόλαση.

Πετροπόλεμος, μολότοφ, ξύλο και χημικά συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό στο κέντρο της πόλης, ενώ πολίτες κάνουν για απρόκλητη επίθεση και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι τραυματίες αστυνομικούς, δύο από τους οποίους σοβαρά και τρεις πολίτες.

Αυτή την ώρα και έπειτα από μια μικρή παύση, εξελίσσονται εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος και στην Πανεπιστημίου όπου γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών από τους άντρες των ΜΑΤ. Επίσης, αυτή την ώρα σημειώνονται
οδομαχίες στην Ερμού και έχουν ξεσπάσει πολλές φωτιές στην Ασκληπιού. Ένταση υπάρχει και στην Καραγιώργη Σερβίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται μάλιστα 10 πυρκαγιές σε κτίρια και καταστήματα σε Σταδίου, Πανεπιστημίου, Σίνα και Φειδίου.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στη Σταδίου 19- 25 όπου βρίσκεται το πρώην κατάστημα Costa Boda και οι κινηματογράφοι Αττικόν και Απόλλων, ενώ κινδυνεύει το γειτονικό κτίριο του ΔΟΛ, στη Χρ. Λαδά. Η πυροσβεστική κατάφερε να φτάσει πριν από λίγη ώρα στο σημείο, καθώς λόγω των οδοφραγμάτων που υπάρχουν στους δρόμους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο.

Επίσης, το εγκαταλελειμμένο κτήριο στη γωνιά Σταδίου και Αμερικής και το βιβλιοπωλείο “Ιανός” στη Σταδίου έχουν πιάσει και αυτά φωτιά. Παρανάλωμα του πυρός έγινε μάλιστα λίγο μετά τις 19:30 η καφετέρια Starbucks, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε ο κινηματογράφος “Άστυ” και η τράπεζα Eurobank στην πλατεία Κοραή. Ζημιές έχουν προκληθεί ακόμη σε πολλά καταστήματα στο κέντρο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πλιάτσικο στην Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Φιλελλήνων σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Ένταση επικράτησε και στα στενά της Ερμού καθώς και σε Κριεζώτου, Ζαλοκώστα και Ακαδημίας. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και έξω από το Ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, ενώ φωτοβολίδα έπεσε στο πάνω μέρος του κτιρίου της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί πέταξαν βόμβα μολότοφ και μέσα στο ξενοδοχείο King George, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να κλείσουν όλες τις διόδους που μπορέι να έχει ο κόσμος για να πάει στο Σύνταγμα, ενώ στην Βασιλίσσης Σοφίας έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ, χωρίς αυτή τη φορά να έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης. Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμό.

Δείτε live stream τα επεισόδια από το κέντρο της Αθήνας:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.