Google: τι αλλάζει στην πολιτική απορρήτου [video]

Ποιες αλλαγές απορρήτου θα κάνει η google; Τι επιφυλάσσει στους χρήστες του διαδικτύου αυτή η νέα πολιτική;

Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα αλλάξουν οι όροι των υπηρεσιών (YouTube, Gmail, η μηχανή αναζήτησης, το Google+ και δεκάδες άλλες) της Google, σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική απορρήτου και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Google πρόκειται να αντικαταστήσει τις 60 και πλέον πολιτικές απορρήτου των υπηρεσιών της με μία που θα ισχύει για όλα της τα προϊόντα.

Η νέα πολιτική θα είναι πολύ πιο απλή από το προηγούμενο δαιδαλώδες σύστημα και οι διάφορες υπηρεσίες της εταιρείας θα μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα που συλλέγουν για τον εκάστοτε χρήστη. Έτσι, οι προτιμήσεις του Α χρήστη στο Google+ θα χρηστιμοποιούνται για την εμφάνιση σχετικών αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η νέα πολιτική θα επιτρέψει στη Google στον κάθε χρήστη να του παρουσιάζονται διαφημίσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητές του.

Παρ’όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google με πολλούς ρόλους την ίδια στιγμή. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ψάξει κάτι στο Internet για προσωπικούς λόγους κι αμέσως μετά να αναζητήσει κάτι που του ανέθεσε ο προϊστάμενός του. Έτσι, δημιουργείται ένα σύνολο προτιμήσεων, το οποίο όμως αποτελεί πρόχειρη σύνθεση επιμέρους ταυτοτήτων.

Η νέα πολιτική απορρήτου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου και θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Διαβάστε το νέο νομοσχέδιο “αντιπειρατικό” SOPA και γιατί κατέβασε ρολά το internet.

Δείτε το video παρουσίασης της αλλαγής πολιτικού απορρήτου της google:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.