Σε ποιους 50.000 δημοσίους υπάλληλους μειώνεται άμεσα ο μισθός

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν άμεσα στο ενιαίο μισθολόγιο, με συνέπεια τη μείωση του μισθού τους; Πόσο θα περικοπούν οι αποδοχές των 50.000 δημοσίων υπαλλήλων;

Με βίαιο τρόπο εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εκτός από τη μείωση κατά 25% των αποδοχών τους, θα κληθούν να αποδώσουν αναδρομικά το επιπλέον ποσό που οι διοικητικές υπηρεσίες συμπεριελάμβαναν μέχρι τώρα στον καταβαλλόμενο μισθό.

Καθίζηση θα υποστούν οι αποδοχές των 45-50.000 δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο νέο μισθολόγιο, αφού όπως περιλαμβάνεται σε διάταξη του εφαρμοστικού νόμου, εκτός των μειώσεων που θα έχουν από τις νέες αμοιβές οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και το 25% των μισθών τους, θα πρέπει να αποδώσουν αναδρομικά σε 3 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και τα επιπλέον χρήματα που λάμβαναν από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι και την ημέρα που κατατάχθηκαν στο νέο βαθμολόγιο.

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που βαρύνονται με τραπεζικά δάνεια. Τα εκκαθαριστικά τους θα αθροίσουν ελάχιστα ευρώ ή θα είναι μηδενικά.

Σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο (άρθρο 3 παράγραφος 1), μέχρι τον Απρίλιο θα πρέπει να ενταχθούν στο νέο μισθολόγιο και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι (υπολογίζονται σε 50.000 κυρίως σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ) που οι υπηρεσίες διοικητικού των οργανισμών τους δεν έχουν προσαρμόσει τις μισθολογικές απολαβές με το νέο Βαθμολόγιο – μισθολόγιο. Συμεπώς από την ένταξή τους θα προκύψει άμεση μείωση μισθού μέχρι και 25%.

Διαβάστε πόσο μειώνονται οι δαπάνες του κράτους μέσα στο 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.