Γιατί παραιτήθηκε η Πέμυ Ζούνη και 11 βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Γιατί η Πέμη Ζούνη παραιτήθηκε; Ποιοι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν και ποιοι αρνούνται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα του μνημονίου;

Παραιτήθηκε από τη βουλευτική της ομάδα(Α’ Αθηνών, ΠΑΣΟΚ) η Πέμη Ζούμη αρνούμενη να ψηφίσει τα νέα μέτρα για το νέο μνημόνιο. Ακόμη 11 βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης δήλωσαν και εκείνοι ότι θα προσέλθουν αύριο στη Βουλή και θα ψηφίσουν κατά τα νέα μέτρα του μνημονίου αψηφώντας τις προειδοποίησεις ότι θα διαγραφούν.

Τη πρόθεση τους να μη ψηφίσουν τα νέα μέτρα εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι Χρ. Μαγκούφης (Τρικάλων), Ι. Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Δ. Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), και η παραιτηθείσα από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Από τη βουλευτική του έδρα παραιτήθηκαν ήδη οι βουλευτές Αρτας Π. Στασινός αρνούμενος να δώσει θετική ψήφο και τον ακολούθησε η Πέμη Ζούνη της οποίας την έδρα καταλαμβάνει ως πρώτη επιλαχούσα η επίσης ηθοποιος Αννα Βαγενα, η οποία είναι όμως είναι αμφίβολο αν θα την δεχθεί.

Από τη Νέα Δημοκρατία έχουν εκφράσει ήδη τη πρόθεση τους να ψηφίσουν κατά των μέτρων οι βουλευτές Χρήστος Ζώης (Λάρισας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωολοακαρνανίας), Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμας), Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Παναγιώτης Μελάς (Α’ Πειραιώς).

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αβεβαιότητα και ως προς τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές που ήδη παραιτήθηκαν από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Διαβάστε γιατί αποχωρούν μαζικά οι υπουργοί στη κυβέρνηση Παπαδήμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.