Xιόνια και θύελλες: Πρόγνωση καιρού 28,29 Φεβρουαρίου-1,2 Μαρτίου

Tι προβλέπει το δελτίο πρόγνωσης καιρού και που υπάρχει κίνδυνος για χιόνια και βροχές; Τι καιρό θα κάνει τις 28,29 Φεβρουαρίου και 1,2 Μαρτίου;

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού, αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, αναμένονται την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στην Αττική. Κατά περιόδους θα χιονίζει και στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στα ανατολικά το πρωί πολύ θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα πέσει η έντασή τους στα 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από τη Μαγνησία και νοτιότερα, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Χαλκιδική και τα νησιά του Αιγαίου, αναφέρει η πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Στερεάς. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα πάντως ο καιρός θα είναι καλός αλλά με έντονο κρύο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 6 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 4 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 7 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, από βορρά προς νότο, από το μεσημέρι και μετά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, με εξασθένηση τη νύχτα.

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και έντονο κρύο, αναμένονται την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς και καταιγίδες στα νότια και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις στα ορεινά στην ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Κυκλάδες, Εύβοια και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με βροχές στα νότια και παραθαλάσσια των υπόλοιπων περιοχών. Παράλληλα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, με υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα πελάγη με 7. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, την Πέμπτη 1 Μαρτίου οι νεφώσεις στην ανατολική και νότια χώρα θα είναι παροδικά αυξημένες, με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές ή χιονόνερο στην υπόλοιπη επικράτεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά με 3 – 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά 5-7. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ και στα νότια 7. Θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.