Τρελή πατέντα Έλληνα για θέρμανση χωρίς πετρέλαιο [video]

Ποιο κόλπο βρήκε Έλληνας υδραυλικός και μπορεί πλέον να έχει θέρμανση, χωρίς να πληρώνει πετρέλαιο; Ποια τεχνολογία χρησιμοποιεί;

Ο υδραυλικός Γιώργος Σαλλακίδης βρήκε τον τρόπο να ζεσταίνει το σπίτι του δίχως να
πληρώνει πετρέλαιο η τιμή του οποίου έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Έφτιαξε αυτό το σύστημα θέρμανσης και το εγκατέστησε στο σπίτι του στο Περιστέρι και απο τότε δεν έχει ξαναπρομηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης.

Οπως εξηγεί ο κύριος Σαλλακίδης το σύστημα δουλεύει με φιάλες προπανίου και χρειάζεται μια κεντρική μονάδα φυσικού αερίου που τοποθετείται σε εξωτερικό τοίχο, τα απαιτούμενα μπεκ και τα θερμαντικά σώματα που αντικαθιστούν τα παλιά καλοριφέρ.

Κάθε μήνα χρειάζεται 3 φιάλες προπανίου των 25 κιλών που η κάθε μία κοστίζει 40 ευρώ. Με 120 ευρώ το μήνα δηλαδή μια οικογένεια μπορεί να ανάβει το καλοριφέρ όσο θέλει και οποτε θέλει. Το κόστος για τη σεζόν που κρατά το κρύο είναι δηλαδή 360 ευρώ.

Η κεντρική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί είτε στον τοίχο μιας βεράντας εάν πρόκειται για διαμέρισμα είτε στην ταράτσα εάν προκειται για μονοκατοικία.

Για ένα ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει την κετνρική μονάδα φυσικού αερίου, τις σωληνώσεις, τα μπεκ τα θερμαντικά σώματα χρειάζονται απο 3.000 εως 4.000 ευρώ ομως ξενοιάζει μια για πάντα απο το πετρέλαιο λέει ο κύριος Σαλλακίδης.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος απο τις φιάλες προπανίου ο κύριος Σαλλακίδης μας λέει πως “το συστημα είναι τόσο ασφαλές όσο και οι σόμπες υγραερίου, όσο και τα αμάξια που απο βενζινοκίνητα γίνονται υγραεριοκίνητα”.

Δείτε το βίντεο με τον κύριο Σαλλακίδη να εξηγεί πώς ο τρόπος θέρμανσης, που προτείνει αντικαθιστά το πετρέλαιο:

Διαβάστε ποιες οι δυνατότητες χρησιμοποίησης ηλιακής θέρμανσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.