Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με επιδόματα-μαϊμού

Ποια μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με επιδόματα μαϊμού, βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών; Ποιοι την έκαναν και πώς;

Απίστευτο και όμως αληθινό. Πέντε γυναίκες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, εξετάζονται από την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας που έχει ξεκινήσει, για μεγάλη απάτη με ψεύτικα επιδόματα σε βάρος του ιδρύματος.

Παράλληλα έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και στη Λακωνία, όπου διαμένει μια πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, στην οποία και βρέθηκε «θησαυρός». Ειδικότερα, σε αποθήκη του σπιτιού μιας από τις γυναίκες που κρατούνται και ανακρίνονται, βρέθηκαν 960.000 ευρώ, ενώ έχουν κατασχεθεί και τρία πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ συνίσταται στην είσπραξη επιδομάτων ασθενείας, τοκετού, εργασίας και άλλων. Το ύψος της ζημιάς για το ΙΚΑ δεν έχει ακόμα υπολογιστεί, αλλά εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ!

Τα επιδόματα αυτά εισπράττονταν με πλαστά δικαιολογητικά, που είχαν καταρτίσει υπάλληλοι του ιδρύματος, με στοιχεία ανύπαρκτων, αλλά και υπαρκτών προσώπων.

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, για την μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, με βάση τα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

Διαβάστε πώς υπάλληλοι την έστησαν με πολίτες τη Μεγαλοκομπίνα στο ΙΚΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.