Ποιοι δήμοι αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία

Ποιοι δήμοι είναι αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία, εξαιτίας των χρεών ύψους 9 δις ευρώ; Τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για αυτό;

Οι δήμοι της Πορτογαλίας είναι αντιμέτωποι με χρεοκοπία εξαιτίας των χρεών ύψους 9 δισ. ευρώ, εάν η κυβέρνηση δεν τους παράσχει άμεσα βοήθεια, δηλώνει ο Fernando Ruas, πρόεδρος της οργάνωσης δήμων της χώρας.

«Σε μια εταιρεία, αυτό θα το αποκαλούσαμε χρεοκοπία», δηλώνει ο Ruas σε τηλεφωνική του συνέντευξη από τη Λισσαβόνα. «Θα μπορούσε να συμβεί μια αναδιάρθρωση του χρέους κάποιων δήμων, εάν η κυβέρνηση δεν παρέμβει».

Ο Ruas απέδωσε την μείωση των κεφαλαίων από την κυβέρνηση προς τους δήμους της Πορτογαλίας, στα συνεχή και αυξανόμενα προβλήματα της οικονομίας της χώρας.

«Η κατακόρυφη μείωση των κρατικών κονδυλίων, κατέστησε πιο δύσκολο για πολλούς δήμους να ανταποκριθούν στις συνεχιζόμενες υποχρεώσεις τους», πρόσθεσε ο Ruas.

Από τα 9 δισ. χρέος, περίπου 1,5 δισ. ευρώ αφορούν σε λογαριασμούς σε προμηθευτές που έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 90 ημέρες, και τα υπόλοιπα αφορούν σε χρέη προς τις τράπεζες.

Διαβάστε ποιοι προετοιμάζονται για τη χρεοκοπία και πότε θα γίνει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.