Εκλογές 2012: το θρίλερ της ημερομηνίας διεξαγωγής

Πότε θα διεξαχθούν τελικά οι εκλογές 2012; Ποια η βασική διαφωνία για την ημερομηνία και γιατί οι Γερμανοί θέλουν να γίνουν οι εκλογές 2012, άμεσα;

Για εκλογές στις 29 Απριλίου ή το αργότερο στις 6 Μαΐου επιμένει η Νέα Δημοκρατία μετά και την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο.

Διαψεύδοντας πλήρως το δημοσίευμα και τις πληροφορίες που μεταδίδονται και από ορισμένα άλλα ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε μιλώντας σε γνωστό σταθμό, ότι «οι εκλογές 2012 πρέπει να γίνουν άμεσα» και ότι «η 29η Απριλίου ή, το πολύ, η 6η Μαΐου καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις.»

Μέχρι πρότινως δεν ήθελαν εκλογές 2012 οι Γερμανοί. Από σήμερα πιέζουν να γίνουν και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Τι θέλουν να πετύχουν; Γρήγορο ξεκαθάρισμα του προεκλογικού τοπίου ώστε να συνδέσουν άμεσα τις οικονομικές εξελίξεις με την συνεργασία των δυο μεγάλων κομμάτων. Πιθανότατα επιθυμούν μετεκλογική συμφωνία, με την υποστήριξη του Βερολίνου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς συζήτησε με τον κ. Παπαδήμο για το πώς θα προχωρήσει το κυβερνητικό έργο στη Βουλή ώστε το κοινοβούλιο να κλείσει οριστικά πριν το Πάσχα και να ανοίξει μετά τις εκλογές 2012.

Έτσι ο σχεδιασμός που υπήρξε στην χθεσινή συνάντηση είναι αν προλάβουν να στήσουν τις κάλπες στις 29 Απριλίου, αν όχι, τότε να στηθούν στις 6 Μαΐου.

«Είναι απίθανο σενάριο η 13η Μαΐου» ειπώθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με το σκεπτικό ότι δημιουργούνται και συνταγματικά προβλήματα αφού η Βουλή θα είναι κλειστή για πάνω από 1 μήνα ενώ θα τεθεί και θέμα εφαρμογής της νέας απογραφής.

Κάποιοι στη ΝΔ εκτιμούν ότι η ημερομηνία της 13ης Μαϊου για τις εκλογές 2012 – παρότι απορρίπτεται από τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της ΝΔ -επιχειρείται να τεθεί, μέσω των ΜΜΕ από τον κ. Βενιζέλο που εκτιμάται ότι χρειάζεται περισσότερο προεκλογικό χρόνο για να συσπειρώσει το κόμμα του.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Ευάγγελου Αντώναρου για τις εκλογές 2012, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ , σημείωσε πως «με την ψήφιση της δανειακής σύμβασης έκλεισε ο κύκλος των ουσιαστικών νομοθετικών πρωτοβουλιών αυτής της κυβέρνησης» και πως «ότι γίνει από δω και πέρα θα είναι πέρα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί.»

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις εκτίμησε πως υπάρχει διστακτικότητα για τις εκλογές 2012 και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετάθεσής τους τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ποιοι πιέζουν να μείνει ο Λουκάς Παπαδήμος πρωθυπουργός.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.