Επίδομα ανεργίας: ποιες οι αλλαγές

Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο εργασίας όσον αφορά το επίδομα ανεργίας; Τι ανέφερε ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης;

Το ενδεχόμενο να προσδώσει στο επίδομα ανεργίας στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας, ο Γιώργος Κουτρουμάνης παραδέχθηκε πως το επίδομα «είναι πράγματι χαμηλό και πρέπει να δούμε ορισμένες περιπτώσεις που συνδέονται με εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους και ενώ έχουν δώσει υψηλές εισφορές, καταλήγουν να παίρνουν το ίδιο επίδομα ανεργίας με άλλους.”

Θα πρέπει να το εξετάσουμε, γιατί το επίδομα ανεργίας δεν είναι προνοιακή παροχή, αλλά ασφαλιστική. Δεν σημαίνει πως η σχέση πρέπει να είναι καθαρά ανταποδοτική, έχει και προνοιακά στοιχεία, αλλά πρέπει να γίνει δικαιότερο» πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης πρόσθεσε, πως παρ’ ότι το επίδομα ανεργίας μειώθηκε, λόγω της μείωσης του βασικού μισθού, «δίνεται με πολύ ευνοϊκότερες προϋποθέσεις από αλλού. Δεν θα δείτε να δίνουν αλλού επίδομα για πέντε μήνες κάθε χρόνο» παρατήρησε.

Από πλευράς του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «η μείωση του επιδόματος ανεργίας, που έτσι κι αλλιώς ήταν το χαμηλότερο στην ΕΕ, στέλνει πλέον τους ανέργους στον Καιάδα».

Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας και με τι ποσοστό σπάει κάθε ρεκόρ η ανεργία .

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.