Εύδοξος: Δήλωση συγγραμμάτων | eudoxus.gr

Πώς να δηλώσετε συγγράμματα στο πρόγραμμα Ευδοξος στο eudoxus.gr και πώς να τα παραλάβετε μέχρι το τέλος του εξαμήνου;

Ο Εύδοξος είναι η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ολοκληρωμένης διαχείρισης πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και λοιπών βοηθημάτων και μπορείτε να την βρείτε στο www.eudoxus.gr.

Πώς δουλεύει ο Εύδοξος; O κάθε φοιτητής συνδέεται με τα στοιχεία που του έχουν δοθεί από τη σχολή στο eudoxus.gr και επιλέγει τα συγγράμματα που θέλει. Στη συνέχεια λαμβάνει έναν κωδικό τον οποίον θα χρειαστεί όταν πάει να παραλάβει τα βιβλία του από κάποιο βιβλιοπωλείο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Eudoxos για την ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων, υλοποιείται και η νέα δράση «Εύδοξος+» για την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ φοιτητών του ίδιου Τμήματος. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα μέσω του οποίου φοιτητές μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών, που δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, με πλεονεκτήματα για τους ίδιους και για τα Ιδρύματα.

Με την έναρξη διανομής των συγγραμμάτων, κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει εάν θα παραγγείλει νέο σύγγραμμα μέσω του http://eudoxus.gr ή θα διαλέξει ένα χρησιμοποιημένο, μέσω του https://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus, εφόσον είναι διαθέσιμο από συμφοιτητές του.

Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Eudoxos για ανταλλαγή συγγραμάτων κερδίζουν πιστωτικές μονάδες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων, ενώ στο τέλος του εξαμήνου θα συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας. Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση, που εφαρμόζεται σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, έχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και αναδεικνύει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Όσοι φοιτητές κατά το προηγούμενο εξάμηνο αντάλλαξαν συγγράμματα μέσω του Eudoxus, θα έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν τις πιστωτικές τους μονάδες έτσι ώστε να παραλάβουν επιπλέον συγγράμματα που αντιστοιχούν σε μαθήματα που πρόκειται να επιλέξουν.

Για φοιτητές που επιθυμούν να ανταλλάξουν συγγράμματα, τα οποία είχαν παραλάβει πριν το σύστημα Eudoxos, μπορούν από αυτό το εξάμηνο και έπειτα να το κάνουν.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο του Εύδοξος στο http://eudoxus.gr/Contact.aspx καθώς και στο τηλέφωνο 210–7722100.

Κερδίστε 20% έκπτωση για μαθήματα Proficiency-IELTS στο Bokos institute.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.