Βενιζέλος εναντίον Τσίπρα: είστε εκτελωνιστές συμφερόντων

Mε ποια σκληρά λόγια μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα; Τι απάντησε ο κ.Τσίπρας;

Χαμός έγινε το πρωί στη Βουλή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε να δώσει την απάντησή του.

“Εξ ονόματος τίνος ομιλεί; Δεν είναι η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων”, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επικρίνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

“Είστε εκτελωνιστές συμφερόντων”, κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. “Εξ ονόματος τίνος ομιλεί;”, συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία. “Δεν είναι η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων”

Οταν έλαβε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας για να ανταπαντήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η αντιπαράθεση των δύο αντρών βγήκε εκτός ορίων. “Το όραμά σας είναι να συγκυβερνήσετε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, θέλετε να είστε στη θέση του υπάρχου”, κατηγόρησε τον υπουργό των Οικονομικών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Σε άλλες συνθήκες και αν δεν είχα την αίσθηση ότι βρίσκεστε εσείς ο ίδιος σε έκρυθμη κατάσταση, θα έλεγα την παροιμία που έρχεται στο στο νου του ελληνικού λαού: είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ευθέως σας λέμε ότι παίζετε διαιτητικό ρόλο”, εσείς στηρίζετε τη διαπλοκή, “δεν παντρευτήκαμε εμείς τη διαπλοκή”, συνέχισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

“Ποια θα είναι η κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα το 2020; Πως θα δανείζεται η χώρα από τις αγορές το 2020 με χρέος στο 120% του ΑΕΠ όταν το χρέος όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια ήταν 115% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και η χώρα δεν μπορούσε να εξασφαλίσει διεθνή δανεισμό;”, αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε: “έρχεται λαίλαπα το καλοκαίρι”.

“Να πείτε στους τραπεζίτες ότι το πάρτι τελείωσε”, συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να υπογραμμίσει: “Ποια πατρίδα σώζεται; Αυτή που δεν θα χει ο λαός της να ζει με αξιοπρέπεια;”

“Αν η Goldman Sachs ήταν ασφαλιστικό ταμείο θα την κουρεύατε…”, συνέχισε την επίθεση στον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο αρχηγός του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Ανταπαντώντας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως “είναι βαθύτερη η πεποίθηση που έχετε να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία, στη δραχμή, στην πλήρη συντριβή για να οργανώσετε εσείς την δική σας πολιτική παρουσία μέσα από την συντριβή!”.

Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι “όταν μιλάτε για διαπλοκή να ξέρετε ότι ασκείται και απ’ αυτούς που δημιουργούν εντυπώσεις μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου”.

Ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, ότι “με τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν συμμετείχαν στο κούρεμα συνετελέσθη μια πολιτικοσυνδικαλιστική αθλιότητα. Κόμματα, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, άσκησαν πιέσεις να ληφθούν αποφάσεις βλαπτικές για τα ταμεία και το έθνος”.

Διαβάστε γιατί μπήκε ξαφνικά στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.