Ο επιμένων Ελλη-νικά: ποιο το νέο κίνημα

Ποιο είναι το νέο κίνημα Ο επιμένων Ελλη-νικά που έκανε την εμφάνιση του; Ποιες οι προσδοκίες;

Ένα νέο κίνημα πολιτών ξεκίνησε εκστρατεία για τα ελληνικά προϊόντα και για να δελεάσει τους καταναλωτές κάνει δελεαστικές προσφορές και εκπτώσεις. Ο επιμένων Ελλη-νικά ήταν ένα διαφημιστικό σποτ που βλέπαμε στα τέλη της δεκαετίας του 80 και σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του κινήματος Ο επιμένων Ελλη-νικά, που σήμερα ενημερώνουν τον κόσμο στο Σύνταγμα, με μια κάρτα, η οποία παρέχεται δωρεάν οι καταναλωτές μπορούν να έχουν έκπτωση σε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες από 5% έως 30%. Τις ημέρες που διανύουμε μια τέτοια κίνηση είναι τεράστια ανάσα για τους περισσότερους Έλληνες, ενώ την ίδια ώρα βοηθάμε και την χώρα μας.

Όπως σας είχαμε πει άλλωστε αν κάθε καταναλωτής αγοράζει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ αντί για ξένα που αγόραζε παλαιότερα θα έμπαιναν στα ταμεία 12 δις ευρώ τον χρόνο, λίγο λιγότερα δηλαδή από τα χρήματα του περιβόητου ΕΣΠΑ (το πρόγραμμα αγγίζει τις 18 δις ευρώ) που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα.

Το κίνημα Ο επιμένων ελληνικά δεν είναι το μοναδικό που έχει αναλάβει πρωτοβουλία να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα. Υπάρχει και το κίνημα «καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε», το οποίο ανακοίνωσε πως σε λίγο καιρό τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούν να φέρουν ένα ειδικό σήμα. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ποια μορφή θα έχει, μπορεί να είναι η ελληνική σημαία ή κάτι άλλο πολύ εύκολα διακριτό.

Πάντως, σύμφωνα με νέα στοιχεία, ήδη οι εισαγωγές προϊόντων έχουν μειωθεί κατά 20%.

Διαβάστε για τον Βέγγο και το κίνημα της πατάτας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.