Λίλα Μπακατσέλου: ποια η γυναίκα πίσω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ποια η γυναίκα που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου και τον βοηθάει στην πολιτική του καρίερα; Δείτε το βιογραφικό της γυναίκας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Λίλας Μπακατσέλου.

Όλοι ξέρουμε ποιος είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών, αφού η θητεία του ως υπουργός Οικονομικών ήταν στην πιο κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Ο ίδιος γεννημένος στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης από μία λαϊκή οικογένεια ακολούθησε μια λαμπρή πορεία. Ο κανόνας όμως που λέει όμως ότι πίσω από κάθε σπουδαίο άνδρα κρύβεται μία ακόμα σπουδαιότερη γυναίκα, φαίνεται πως ισχύει και εδώ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι παντρεμένος από το 1981 με την Βασιλική Μπακατσέλου και έχουν αποκτήσει μαζί μία κόρη, την Ελβίνα. Η κόρη και η σύζυγός του τον συνόδευσαν στο εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ψήφισαν οικογενειακώς για τη εκλογή του νέου προέδρου του κινήματος.

Η Λίλα Μπακατσέλου στέκεται πάντα στο πλευρό του συζύγου της με διακριτικότητα και επίγνωση για το πως πρέπει να λειτουργεί με τα ΜΜΕ. Η Λίλα είναι η γυναίκα της ζωής του και όλα αυτά τα χρόνια η πιο πιστή του οπαδός.

Η Λίλα Μπακατσέλου έχει θέσει ως προτεραιότητα την οικογένειά της. Μια δεμένη οικογένεια, που μέχρι τώρα η ζωή της ήταν καλά προφυλαγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας. Το ζευγάρι προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους χωρίς όμως να στερείται ευτυχισμένες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές.

Η Λίλα Μπακατσέλου είναι κόρη γνωστής κεντρώας και εύπορης οικογένειας της βόρειας Ελλάδας με παράδοση στην πολιτική. Η οικογένεια της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πατέρας της Απόστολος, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση ειδών υγιεινής. Κατά την διάρκεια της κατοχής συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, όπου και τραυματίστηκε, κάτι για το οποίο τιμήθηκε από την Πολιτεία με το Μετάλλιο Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Η Λίλα Μπακατσέλου είναι αδελφή τού προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλου ο οποίος είναι πρόεδρος της ΔΕΘ και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Υιοι ∆. Μπακατσέλου.

Ο θείος της, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ιδρυτής και πρόεδρος της Πυραμίς Μεταλλουργία, ιδρυτής και αντιπρόεδρος της Εγνατία Τράπεζα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κτηματικής εταιρίας «Δελφίνι ΑΕ», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρίας «Δελφίνι ΙΙ ΑΕ» και διευθύνων σύμβουλος της Εκδοτική Βορείου Ελλάδος

Η εταιρεία εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο», το περιοδικό Close UP και έχει στην ιδιοκτησία της τον «Φίλιππο», το μεγαλύτερο τυπογραφείο των Βαλκανίων, στο Κιλκίς. Ο ίδιος δεν κρύβει τις στενές του σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η Λίλα Μπακατσέλου, με πτυχίο Νομικής από το ΑΠΘ, εργάζεται και έχει καταξιωθεί ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, με δικό της δικηγορικό γραφείο. Παράλληλα, ασχολείται με αφοσίωση και έχει κάνει σπουδαίο έργο στον εθελοντισμό. Μάλιστα, έχει βραβευτεί αρκετές φορές γι’ αυτό από τη θέση της Πρόεδρου της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ποια είναι η Σάνα Ίνγκραμ, σύζυγος του Λουκά Παπαδήμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε Like στο Fimes.gr