Μπακογιάννη-Κούβελος: γιατί σαρώνουν το πόθεν έσχες τους

Γιατί μπήκε στο μικροσκόπιο ομάδας ορκωτών λογιστών του υπουργείου Οικονομικών το πόθεν έσχες του ζεύγους Κούβελου-Μπακογιάννη;

Στο μικροσκόπιο ομάδας ορκωτών λογιστών έχει μπει το πόθεν έσχες του ζεύγους Κούβελου-Μπακογιάννη, ενώ στα χέρια τους φθάνουν νέα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ετοιμάζεται να καλέσει τον προϊστάμενο της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη προκειμένου να δώσει επιπλέον διευκρινήσεις για την υπόθεση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» Ευάγγελος Αργύρης έχει δώσει εντολή να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η κοινή δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη και του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου προκειμένου σύντομα να υπάρξει σχετικό πόρισμα.

Αυτή η περίπτωση φυσικά δεν θα είναι η μόνη καθώς η Επιτροπή θα προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους και στα ανάλογα πορίσματα για έλεγχο των πόθεν έσχες και για κάθε μια από τις περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στην περιβόητη «λίστα» Βενιζέλου η οποία περιλαμβάνει όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους που έστειλαν χρηματικά εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά ενώ έγκριτοι νομικοί κύκλοι σχολιάζουν αρνητικά την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη σε βάρος του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εισαγγελέα κ. Νικολούδη.

Το ύφος που επέλεξε να κρατήσει στην αναφορά της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε δημιουργεί τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξεως -επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι-, και αυτό άσχετα με την ουσία της υπόθεσης και το κατά πόσο ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής χειρίστηκε ορθά ή όχι το όλο θέμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την αναφορά της στον κ. Τέντε η Ντόρα Μπακογιάννη προεξοφλεί ακόμη και τη διάπραξη πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων και αφήνει αιχμές για δόλο εκ μέρος του κ. Νικολούδη.

Πάντως, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής φέρεται να υπεραμύνεται των χειρισμών του και να δηλώνει πως στη Βουλή ξεκαθάρισε πως η όλη διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων έγινε με νόμιμο τρόπο. Επίσης, φέρεται να αναφέρει πως λειτούργησε με διακριτικότητα, αφού δεν αναφέρθηκε σε κάποιο όνομα.

Νωρίτερα, ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος είχε επίσης επιτεθεί κατά του κ. Νικολούδη λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του”

Ωστόσο, ο Ισίδωρος Κούβελος δεν παρέσχε κάποιο στοιχείο σχετικά με το πλοίο που φέρεται να έχει αγοράσει με το επίμαχο έμβασμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Διαβάστε ποιοι γνωστοί βουλευτές έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.